Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Sant Feliu de Llobregat per evitar cues

El sistema de cita prèvia funciona en 25 registres civils de Catalunya que presten servei a més de 4 milions d'habitants

query_builder   31 maig 2022 12:37

event_note Nota de premsa

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Sant Feliu de Llobregat per evitar cues

El sistema de cita prèvia funciona en 25 registres civils de Catalunya que presten servei a més de 4 milions d'habitants

.

Els ciutadans de Sant Feliu de Llobregat que necessitin anar al Registre Civil per inscriure un naixement, iniciar els tràmits per casar-se, fer la traducció del nom o una inversió de cognoms, entre un total de dotze tràmits, ja no hauran de fer més cues i podran demanar cita. El Departament de Justícia acaba de posar en funcionament aquest servei el mes de maig.

Es tracta d’un sistema telemàtic que permet als ciutadans reservar dia i hora al Registre Civil amb antelació. Per demanar la cita cal entrar a la Seu judicial electrònica de Catalunya i accedir a l’apartat “Què cal fer si...”. També s’hi pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules “seu judicial cita prèvia” i la població de residència.

L’horari d’atenció al públic amb cita prèvia al Registre Civil de Sant Feliu és als matins, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Es podran beneficiar d’aquest servei més de 45.000 ciutadans de Sant Feliu de Llobregat i dels municipis que engloba el partit judicial, com ara Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

Més de 213.000 peticions de cita des de 2017 a Catalunya

El servei de cita es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des d’aleshores, ja funciona també a Barcelona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat i, des d'avui, Sant Feliu de Llobregat.

En total, des de la implementació d’aquest servei, el 13 de març de 2017, fins a l'any 2021, el nombre total de cites sol·licitades ascendeix a 213.548. Els tràmits més sol·licitats als registres civils, tant per cita com presencialment, són les inscripcions de naixement, els tràmits per casar-se, les peticions de duplicats del llibre de família i el canvi i la traducció del nom, entre d’altres.