Drets Socials

La consellera, l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs i el gerent del consorci durant la reunió

L'Oficina Tècnica per al reallotjament de les famílies del Bloc Venus de la Mina entrarà en funcionament el 22 de juny

query_builder   31 maig 2022 17:04

event_note Nota de premsa

L'Oficina Tècnica per al reallotjament de les famílies del Bloc Venus de la Mina entrarà en funcionament el 22 de juny

  • El Consell de Govern del Consorci del barri de la Mina ha aprovat la data d’obertura i una inversió d'1,7M€ per a projectes socials aquest any
  • La consellera Cervera ha explicat que s’oferirà acompanyament individualitzat i una solució habitacional personalitzada a les 243 famílies que hi viuen
La consellera, l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs i el gerent del consorci durant la reunió

El Consell de Govern del Consorci del barri de la Mina ha aprovat avui que l’Oficina Tècnica per al reallotjament de les famílies del Bloc Venus entri en funcionament el 22 de juny. El servei, recentment adjudicat per concurs a l’Associació per la Recerca i l’Acció Social - VINCLE, oferirà un acompanyament individualitzat per a les famílies que viuen al bloc, buscant una solució habitacional personalitzada. L’oficina té un contracte de 2 anys, prorrogable a 3 anys més, i atendrà les persones titulars, siguin propietàries o llogateres, així com casos de persones en situació de vulnerabilitat. Al Bloc Venus hi viuen actualment 243 famílies, prop d’un miler de persones.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha presidit aquesta tarda la primera sessió del Consell de Govern del Consorci del Barri de la Mina d’aquesta legislatura: “Iniciem una nova etapa en el Consorci plena de reptes amb la voluntat de continuar els projectes endegats i materialitzar-los, com a eina útil per la transformació social del barri”, ha afirmat. Una mostra d’aquesta voluntat és la posada en marxa de l’oficina, que properament organitzarà reunions amb els veïns i veïnes afectats per informar-los del funcionament que tindrà el servei.

La consellera ha explicat que es dona continuïtat als projectes d’intervenció social que porta a terme el Consorci, que compten amb 1,7 milions d’euros aquest 2022. A més, es posaran en marxa dos nous projectes socials d’intervenció comunitària: per una banda, el Truca a la Porta, un projecte d’acompanyament social que contactarà amb famílies del barri en visites porta a porta, començant per les que viuen a l’edifici Saturn. Permetrà detectar situacions de vulnerabilitat, a més de promoure la intervenció social i de facilitar a les famílies el contacte amb les administracions i informar sobre els diferents tràmits i ajuts als quals tenen dret. El programa s’ha adjudicat a la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), amb finançament del Departament, i dona continuïtat a una experiència que es fa de manera més integral a l’edifici Venus.

El segon projecte que s’iniciarà és la inserció laboral d’un equip de brigada de manteniment, que s’encarregarà tant d’edificis del Consorci de la Mina com de l’espai públic. S’ha fet ja una selecció de 8 persones, amb paritat de gènere, que comptaran amb una formació continua i específica. El programa té com a objectiu la incorporació al mercat laboral de persones que es troben en situació de risc d’exclusió social.

Cervera ha destacat la voluntat del Departament i del Consorci de treballar en col·laboració amb les entitats del barri i escoltant els veïns i veïnes: “Nomes escoltant i donant suport des de la proximitat podrem afrontar les necessitats reals dels veïns i veïnes de la Mina”. La consellera ha volgut “encoratjar tots els professionals que, directa o indirectament, des del Consorci, cada dia desenvolupen la seva labor amb l’objectiu de millorar la situació social del barri, a continuar treballant amb la professionalitat i la vocació que els caracteritza”. Així, a banda de les accions que impulsa el consorci, ha destacat la labor que fa en la resolució i la reconducció d’incidents i accions de calat al barri, com el CAP Mina i altres. També ha expressat el seu “convenciment que la col·laboració interadministrativa és vital per els organismes com el Consorci, i el desig de continuïtat de cooperació en els reptes importants que tenim per endavant”.

També han intervingut en la reunió del Consell l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filomena Cañete, com a vicepresidenta de l’ens; la secretària d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials, Anna Figueras, com a presidenta de la Comissió Executiva, i el gerent del Consorci, Juan Luis Rosique. El Consorci del Barri de la Mina respon a la voluntat d’assolir de forma progressiva i substancial una millora de les condicions de vida de la població del barri de la Mina. Està integrat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Consellera, alcaldessa i la secretària d'Afers Socials i Famílies juntament amb la resta d'assistents a la reunió
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia