President

El president Aragonès inaugura el nou edifici Ripoll de l'Hospital Parc Taulí (foto: Jordi Bedmar)

President Aragonès: "El Govern es va comprometre fa un any i mig amb la salut i ha complert"

query_builder   31 maig 2022 19:35

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Govern es va comprometre fa un any i mig amb la salut i ha complert"

  • El cap de l’Executiu i el conseller de Salut inauguren el nou edifici Ripoll de l’Hospital Parc Taulí
  • Argimon: “Sabadell, la seva àrea d’influència i tot Catalunya guanyen un nou recurs sanitari per donar una millor atenció a la població”
El president Aragonès inaugura el nou edifici Ripoll de l'Hospital Parc Taulí (foto: Jordi Bedmar)
El president Aragonès inaugura el nou edifici Ripoll de l'Hospital Parc Taulí (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon i Pallàs, han inaugurat aquesta tarda el nou edifici Ripoll de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, durant un acte on el president Aragonès ha afirmat que “el Govern es va comprometre fa un any i mig amb la salut i ha complert”. Aquest nou mòdul hospitalari va ser projectat pel Govern durant la pandèmia de la Covid-19 i, ara mateix, permet disposar de més espais i capacitat per afrontar tant la post pandèmia com les necessitats futures del centre. Les obres ja estan finalitzades i està previst que els primers pacients s’hi puguin traslladar el 13 de juny. “Millorar les condicions físiques de treball dels sanitaris era un imperatiu, ens hi vam comprometre i ho fem.”, ha afegit el cap de l’Executiu.

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva participació en l’acte d’inauguració d’aquest nou equipament sanitari per mostrar el seu suport i “reconeixement” a la secretària de Salut, Carmen Cabezas, a l’ex director del Servei Català de la Salut (Catsalut), Adrià Comella, a l’ex director de l’àrea d’Organitzacions i Professionals del Catsalut, Sara Manjón, i a l’ex director de serveis de la conselleria de Salut, Xavier Rodríguez Guasch, després d’haver estat citats a declarar com a investigats pel TSJC pel procés de vacunació de les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol desplegats a Catalunya. En aquest sentit, el president Aragonès ha fet “una reivindicació de l’excel·lent tasca de vacunació, que s’ha portat a terme a Catalunya i que ara està a mans de la justícia”. “Ens trobem davant d’una acusació injusta”, ha afegit.

El president de la Generalitat ha reclamat durant la seva intervenció “una repetició de fons Covid per part de l’estat espanyol, que ha de permetre superar un pandèmia que encara no hem superat, ni des del punt de vista sanitari, ni des del punt de vista pressupostari”. Tal i com ha explicat, “és important poder tenir els recursos que han fet possible l’ampliació del Parc al Taulí a la resta del país, per poder tenir recursos humans i materials per tal que aquests edificis puguin prestar el millor servei a la ciutadania”.

Per la seva banda, el conseller Argimon ha agraït la feina de totes les persones que han fet possible la construcció d’aquest nou edifici. Argimon ha assegurat que “amb aquest  nou edifici, Sabadell, la seva àrea d’influència i tot Catalunya guanyen un nou recurs sanitari per donar una millor atenció a la població”. I també “permetrà incrementar la capacitat assistencial de l’Hospital Parc Taulí i millorarà les condicions laborals dels professionals, que treballaran en unes millors condicions laborals”.

L’edifici Ripoll

El nou mòdul està situat a la zona nord del Parc Taulí de Sabadell, darrere l’edifici que acull l’hospitalització (Edifici Taulí) i fent façana amb el riu Ripoll. Disposa de 96 llits repartits en 3 plantes: 32 llits de semicrítics a la primera planta; 32 llits d’hospitalització quirúrgica a la segona i 32 llits d’hospitalització pediàtrica a la tercera. Ha suposat una inversió de 20 milions d’euros.

L’edifici Ripoll del Parc Taulí s’afegeix a la llista d’altres mòduls polivalents que s’han inaugurat els darrers mesos als hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, Germans Trias i Pujol de Badalona, Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat, Moisès Broggi de Sant Joan Despí i Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona. A la Regió Sanitària Metropolitana Nord també s’està construint un edifici d’aquestes característiques a l’Hospital de Granollers.

El projecte d’ampliació i modernització del Taulí

Un cop acabat l’edifici Ripoll es continuarà amb el projecte d’ampliació i modernització de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. El projecte comprèn l’increment de la capacitat assistencial amb l’augment estructural fix de llits crítics, l’ampliació de l’actual bloc quirúrgic i el creixement del servei d’urgències. També està prevista la reforma de les plantes 2 i 4 de l’hospital; així com noves consultes externes de pediatria i noves sales d’endoscòpies.

En aquest projecte d’ampliació destaca el nou edifici Frontal Gran Via, que acollirà el servei d’urgències a la planta baixa, l’ampliació i reforma de la UCI a la planta primera i l’ampliació del bloc quirúrgic (amb 8 quiròfans) a la planta segona. Aquest edifici té previst iniciar l’activitat el quart trimestre de 2023.

En total el Servei Català de la Salut haurà destinat 52,3 milions d’euros a l’ampliació del Taulí (20 amb inversió directa a l’edifici Ripoll i 32,3 a través de fons europeus destinats al pla director). A  aquesta xifra cal sumar el 9,1 milions que invertirà el propi Hospital Parc Taulí en el projecte més el 4 milions que hi destina l’Ajuntament de Sabadell.

 

4  

Imatges

Imatge de la visita (1)

Imatge de la visita (1) 78

Imatge de la visita (2)

Imatge de la visita (2) 99

Imatge de la visita (3)

Imatge de la visita (3) 100

Imatge del parlament

Imatge del parlament 80

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia