• Aquesta iniciativa permetrà a joves golfistes catalanes competir al costat de les millors jugadores del torneig
  • La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física renova el patrocini d’una competició que tornarà a reunir al Club de Golf Terramar de Sitges les millors representants del Ladies European Tour

 

sge
Estrella Damm Ladies Open

Esportcat ha impulsat un programa per incrementar el nombre de jugadores catalanes de golf que puguin competir al màxim nivell internacional, aprofitant la prova del Ladies European Tour que se celebrarà al Club de Golf Terramar de Sitges, del 7 al 10 de juliol proper. Al mateix temps, les marques “Catalunya” i “Esportcat” renoven i amplien el seu patrocini amb el torneig i formaran part del nom de la competició i del programa esportiu.

Una de les grans novetats d’aquesta edició de l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya, serà l’“ESPORTCAT CATALUNYA CHALLENGE, creat amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Golf, i que ha impulsat la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per donar l’oportunitat a les joves golfistes catalanes de tenir l’experiència de competir al costat de les millors jugadores del món.

El programa inclou quatre proves classificatòries, d’on en sortiran un mínim de nou jugadores que el dilluns 4 de juliol disputaran la final als mateixos greens del Club de Golf Terramar. Les dues millors classificades d’aquesta final rebran el passaport per jugar a partir de dijous la competició del Ladies European Tour. L’“ESPORTCAT CATALUNYA CHALLENGE” també inclou un premi especial per a les tres millors jugadores sub16, que jugaran el Pro-AM de dimecres al costat d’una jugadora professional. Les quatre proves classificatòries seran el Campionat d'Espanya del 2 al 5 de juny a Ulzama (Navarra), el Campionat de Federacions Autonòmiques del 12 al 16 de juny a Almerimar (Almería), el Campionat de Catalunya Absolut de l’1 al 3 de juliol a l’Empordà (Girona) i la final del 4 de juliol al Club de Golf Terramar.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que l’“ESPORTCAT CATALUNYA CHALLENGE” vol ser “un espai de referència del golf base català i s’emmarca en el compromís d’Esportcat de projectar l’esport femení”. “Ens calen més visibilitat i referents femenins, i amb aquesta iniciativa ajudem a les noves figures del golf del nostre país a fer un salt endavant perquè puguin augmentar el seu nivell”, ha destacat.   

El millor golf femení torna a Sitges

Aquest mes de juliol i per cinquena vegada, Sitges tornarà a ser capital del millor golf femení mundial amb la celebració de l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya que reunirà les millors jugadores del Ladies European Tour (LET), amb la participació també d’algunes jugadores del circuït americà que no es volen perdre la cita de Terramar, que ha esdevingut un dels tornejos més apreciats per les jugadores del LET. A hores d’ara, ja tenen plaça garantida les jugadores catalanes Mireia Prat, Elia Folch, Camilla Hedberg i Paz Marfà.

Segons Anna Caula, “renovem i ampliem el patrocini a un esdeveniment de golf d’alt nivell, de prestigi internacional i consolidat a Catalunya”, gràcies al qual “projectem l’ADN esportiu català a nivell internacional”. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física afegeix que aquest torneig reforça “el concepte d’esport circular, que parteix d’un gran esdeveniment que reforça la base, les i els esportistes d’elit, els clubs i la resta d’agents del sistema esportiu”.

L’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya tornarà a tenir una gran cobertura mediàtica amb tres hores de televisió en directe a nivell global, tant dissabte com diumenge, amb un gran desplegament de mitjans que cobriran els últims 9 forats de l’històric camp sitgetà, que presentarà un recorregut del màxim nivell, un cop consolidades totes les obres de reformes fetes en el marc del seu Pla Director.

 

1  

Imatges

Fotografia d'Anna Caula amb la jugadora catalana Mireia Prat (Autor: Estrella Damm Ladies Open)

Fotografia d'Anna Caula amb la jugadora catalana Mireia Prat (Autor: Estrella Damm Ladies Open) 1979