Justícia, Drets i Memòria

.

La consellera Ciuró presideix la sessió constitutiva de la Comissió Interdepartamental de Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes

Ciuró: "La mediació ha de ser una eina habitual a la Generalitat"

query_builder   1 juny 2022 18:06

event_note Nota de premsa

La consellera Ciuró presideix la sessió constitutiva de la Comissió Interdepartamental de Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes

Ciuró: "La mediació ha de ser una eina habitual a la Generalitat"

La Comissió ADR elaborarà un mapa amb tots els serveis de mediació de la Generalitat

.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, afirma que la mediació “ha de ser una eina habitual als organismes de la Generalitat”. La titular de Justícia, que avui ha presidit la sessió constitutiva de la Comissió Interdepartamental de Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes, assegura que “la nova Comissió ADR es posa a disposició de tots els departaments per unir esforços en la mediació i resolució alternativa de conflictes”.

Ciuró ha estat contundent: “volem arribar lluny, a la Catalunya mediadora”. Per això, ha recordat que “potenciar la mediació i la resolució alternativa de conflictes és una de les prioritats del Govern de la Generalitat”. Ciuró ha reconegut que “l’arbitratge, la mediació, la negociació, la conciliació o els ADR encara són procediments massa poc coneguts per la ciutadania en general”. Tanmateix, ha assegurat que “si volem que aquestes vies siguin estructurals tenim molta feina per fer”.


Primeres passes  

El nou ens, creat per un acord de Govern de la Generalitat el passat 8 de març, s’encarrega de promoure i intercanviar bones pràctiques entre els diferents departaments i unitats de l’Administració que fan servir la mediació a l’hora de dirimir conflictes amb o entre els ciutadans.

La Comissió, que avui comença a funcionar, té com a objectiu unificar criteris i maneres de treballar a l’hora d’aplicar la resolució alternativa de conflictes per part de l’Administració. A més, també ha d’elaborar un mapa amb tots els serveis de mediació que presten els diferents departaments de la Generalitat en àmbits com el de la seguretat, el consum, l’habitatge, l’educació i el treball, o en els conflictes comunitaris o familiars.

Un altre repte de la Comissió ADR és el d’impulsar la col·laboració entre la Generalitat i les altres administracions i organismes públics que fan servir la gestió alternativa de conflictes, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals.


Membres de la Comissió ADR

La Comissió està presidida per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i la integren tres vicepresidències: el secretari general del Departament de Justícia, Joaquim Clavaguera, la directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Mercè Corretja i el director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramón Casals.

Les diferents vocalies recauen en una persona representant de cadascun dels departaments de la Generalitat: Núria Cuenca designada per la Secretaria General de Presidència; Cristina Domènech, per la Secretaria General de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori; Xavier Hormigos, president de la Junta Arbitral del Transport de Catalunya; Francesc Sutrias, director de l’Agència Catalana de Consum; Oscar Riu, director general de la Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral; Jordi Pujol, designat per la Secretaria General d’Economia i Hisenda; Manuela Fernández designada per la Secretària General d’Igualtat i Feminismes;  Olinda Lafuente, designada per la Secretaria General d’Acció Exterior i Govern Obert; Iolanda Aguilar, designada per la Secretaria General d’Educació; Raquel Garcia, directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa; Rosa Muro, designada per la Secretaria General de Recerca i Universitats; Josep Planas, designat per la Secretaria General d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Antoni Pijoan, president de la Junta d’Arbitratge i Mediació dels contractes de conreu; Mireia Homs, designada per la Secretaria General de Salut; Josep Lluís Grassa, designat per la Secretaria General d’Interior; Xavier Baget, designat per la Secretaria General de Drets Socials; Silvia Grau, designada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; Maria Pilar Bayarri, designat per la Secretari General de Cultura i Susagna Roura, directora general d’Execució Penal a Comunitat i Justícia Juvenil.

La secretària de la Comissió correspon a la directora del Centre de Mediació de Catalunya, Elisabeth Saltor, que actua també com a vocal.

 

2  

Imatges

Sessió constitutiva de la Comissió Interdepartamental de Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes

Sessió constitutiva de la Comissió Interdepartamental de Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes 253

La consellera Ciuró i Buldó durant la sessió

La consellera Ciuró i Buldó durant la sessió 144