Palau Robert

rutaweb

Promoguda per l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa

El Palau Robert incorporarà a les seves Rutes la primera proposta biomimètica a peu de Catalunya

query_builder   3 juny 2022 11:35

event_note Nota de premsa

Promoguda per l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa

El Palau Robert incorporarà a les seves Rutes la primera proposta biomimètica a peu de Catalunya

El dijous 2 de juny l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va presentar la primera ruta biomimètica a peu de Catalunya, convertint-se en un municipi pioner, introduint la biomimètica com a factor de salut i coneixement. El Palau Robert l’incorporarà a les seves Rutes.

rutaweb

El visitant podrà gaudir del concepte de paisatge com a llegat patrimonial i, també, de la interacció de la natura i la cultura al llarg de la història. D’aquesta manera, a través de l’escaneig dels codis QR instal·lats en quinze punts  del seu recorregut, hom podrà descobrir la natura i el seu valor potencial per a la innovació. Els valors tangibles i intangibles de l’entorn són pilars fonamentals del futur projecte de l’Observatori del Benestar de La Brutau, antiga fàbrica tèxtil, punt de partida i arribada de la ruta, que es vol convertir en referent.

La biomimètica es fonamenta en la imitació d’elements naturals per donar solucions a reptes i desafiaments humans. La seva base és la innovació conscient, que estudia la intel·ligència de la naturalesa, és a dir, els processos i models naturals, amb el propòsit d’adaptar-los per tal de donar resposta a les necessitats humanes.

Jordi Cargol, alcalde del municipi, indica que “Treballem perquè Sant Jaume sigui un referent català de la biomimètica. Amb aquesta nova ruta volem posar de relleu els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides com ara la bona salut, l’ocupació digna i el creixement econòmic, les comunitats sostenibles, la lluita contra el canvi climàtic o l’interès per la flora i fauna terrestre”.

Actualment la ruta biomimètica ja es pot visitar. A les portes de la nova temporada turística d’estiu, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca treballa per programar diverses visites guiades dirigides al gran públic i al professional. Paral·lelament, a mig termini està programat el desenvolupament d’una iniciativa de format educatiu per introduir la biomimètica a les escoles. Un fet que donarà recorregut al projecte pioner a Catalunya per tal d’escalar-ho a la resta del país.

Se’n pot trobar tota la informació a https://labrutau.cat/ruta-biomimetica/, el seu track al wikiloc  i descarregar-se’n el dossier explicatiu. Properament es trobarà, també, a https://palaurobert.gencat.cat/ca/rutes_de_catalunya/.

 

El Palau Robert posa a l'abast dels ciutadans rutes de totes les comarques de Catalunya. Aquests itineraris permeten descobrir el territori d'una manera atractiva i senzilla en una plataforma com Wikiloc.