Empresa i Treball

EMT

Empresa i Treball i la Cambra de Comerç de Lleida treballaran conjuntament per donar resposta a les necessitats de les empreses de la demarcació

Les dues entitats posen en marxa un nou servei d'acompanyament personalitzat a l'empresa per promoure el creixement del teixit empresarial i evitar les deslocalitzacions

query_builder   3 juny 2022 15:05

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball i la Cambra de Comerç de Lleida treballaran conjuntament per donar resposta a les necessitats de les empreses de la demarcació

Les dues entitats posen en marxa un nou servei d'acompanyament personalitzat a l'empresa per promoure el creixement del teixit empresarial i evitar les deslocalitzacions

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó Albareda, han acordat treballar conjuntament per donar resposta a les necessitats de les empreses de la demarcació després d’una reunió privada entre representats de les dues entitats. 

Una de les mesures que es posarà en marxa serà un nou servei d’acompanyament personalitzat a l’empresa que té per objectiu promoure el creixement del teixit empresarial i evitar les deslocalitzacions. Inicialment, s’oferirà el servei a un total de 250 empreses, identificant tant les seves necessitats com les barreres que tenen per créixer i consolidar-se per tal de mantenir-les en el territori.

En acabar la reunió, el conseller Torrent ha destacat aquesta nova mesura on es farà un seguiment “gairebé quirúrgic de les 250 empreses més representatives del teixit empresarial de la demarcació de Lleida”. El responsable d’Empresa i Treball ha explicat que aquest servei servirà “per conèixer quines són les seves demandes i buscar noves oportunitats perquè puguin fixar la seva activitat a la demarcació i al mateix temps puguin créixer, generar ocupació i riquesa”.

El conseller ha assegurat que la reunió entre les dues entitats ha servit per poder respondre a les demandes i inquietuds del sector empresarial i per explicar quines mesures concretes està duent a terme el Departament d’Empresa i Treball. “Hem explicat mesures que tenen a veure amb la simplificació administrativa, amb l’agilització dels processos, amb l’aposta per sectors estratègics i amb qüestions legislatives”, ha dit Torrent.

Per la seva part, Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, ha agraït la predisposició i l’interès de Torrent i del seu Departament per conèixer més detalls de l’’Estudi sobre la deslocalització d’empreses de les comarques de Lleida’, encarregat per l’ens cameral i dut a terme conjuntament per la Universitat de Lleida i la UPF-BSM. Després de la trobada, ha posat de relleu la taula d’anàlisis anunciada avui pel conseller, en la qual hi seran presents 250 empreses lleidatanes. “Una millora que suposarà un abans i un després per les nostres empreses i esperem que doni el seu fruit en la menor brevetat possible, per revertir aquesta deslocalització d’empreses en breu”, ha apuntat.

En la reunió també s’ha decidit constituir una taula de coordinació entre les administracions i agents econòmics i socials per analitzar les necessitats detectades, cercar les solucions i fer els seguiments corresponents.

Altres mesures impulsades pel Govern

El Govern està ja donant resposta a través d’altres accions a les preocupacions que les empreses han expressat. Per exemple, amb la Llei de facilitació de l’activitat econòmica (18/2020) que redueix les càrregues burocràtiques, minimitzant la intervenció administrativa, però sobretot, incorpora la novetat del tractament específic dels projectes estratègics i permet de reduir els terminis i impossibilita les pròrrogues en els diferents procediments. D’aquesta manera es volen afavorir les inversions productives en l’àmbit industrial i logístic.

Així, el Govern també treballa per apropar noves inversions tractores al territori. En els darrers anys i a través d’ACCIÓ, s’han materialitzat 6 projectes inversió estrangera a les comarques de Lleida; concretament en els sectors de l’alimentació i el gourmet, les infraestructures i la construcció, la indústria farmacèutica i l’agricultura.

Pel que fa al foment de l'activitat emprenedora i empresarial, el Govern està impulsant diversos programes i activitats arreu de Catalunya. Enguany, Empresa i Treball destinarà més de 6 milions d’euros a programes per fomentar l'emprenedoria i la promoció de la cultura empresarial. En la darrera edició (2019-2020) a Lleida, 12 entitats van atendre 2.388 persones i van assessorar 1.274 emprenedors que van crear 219 noves empreses. Un total de 48 empreses van rebre el servei de seguiment per a la consolidació.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, compareixerà en el Parlament per explicar totes aquestes actuacions.

 

 

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

3  

Imatges

El conseller i el president de la Cambra de Comerç de Lleida

El conseller i el president de la Cambra de Comerç de Lleida 196

Imatge de la reunió entre el Departament d'Empresa i Treball i la Cambra de Comerç de Lleida

Imatge de la reunió entre el Departament d'Empresa i Treball i la Cambra de Comerç de Lleida 609

Imatge de la reunió entre el Departament d'Empresa i Treball i la Cambra de Comerç de Lleida

Imatge de la reunió entre el Departament d'Empresa i Treball i la Cambra de Comerç de Lleida 333

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia