• Es pot visitar al Palau Oliver de Boteller, seu del Departament de Cultura de les Terres de l'Ebre, des del 3 i fins al 15 de juny
Inauguració de l'exposició
La directora dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l'Ebre, M. Victòria Almuni, ha inaugurat avui l'exposició "Catalunya Nord. 40 anys d'Arrels, 40 anys d'un país", produïda per l'Associació Arrels, a la seu del Departament, juntament amb el membre del Consell d'administració de l'Associació, Lluís Dagues, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig. A més a més, ha comptat amb un nombrós públic jove, l'alumnat de 4t ESO de l'Institut Despuig de Tortosa.

L'exposició, que es pot visitar del 3 al 15 de juny, de 9 a 14 h., al Palau Oliver de Boteller, arriba després d'estar exposada a Lleida. El recorregut de l'exposició al Principat, organitzat per la Secretaria de Política Lingüística, té com a objectiu enfortir els llaços en matèria lingüística amb la Catalunya del nord.
L'exposició mostra de manera didàctica com la ciutadania de Catalunya del nord ha protagonitzat lluites socials, ecologistes o culturals en defensa del territori i de la llengua catalana, episodis d'una actualitat que Ràdio Arrels ha anat recollint a través de les seves cròniques i emissions i que s'han inclòs en l'exposició en forma d'il·lustracions sonores accessible mitjançant codis QR. 

L'Associació Arrels va néixer l'any 1981 a Perpinyà amb l'objectiu de promoure la llengua i cultura catalens a la Catalunya Nord. La seva primera iniciativa va ser la creació d'una escola immersiva en català a Perpinyà. Després s'hi va afegir Ràdio Arrels, una emissora que emet diàriament en català informacions, programes culturals i d'entreteniment. El 2021 l'entitat va celebrar els 40 anys amb el llibres "40 anys d'Arrels, 40 anys d'un país" i amb l'exposició itinerant del mateix nom, que recull tota la seva trajectòria.