Salut

Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico (Monkeypox)

query_builder   3 juny 2022 15:38

event_note Nota de premsa

Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico (Monkeypox)

El dia 17 de maig de 2022 la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP) va rebre una alerta des del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) referent a la notificació recent de casos de verola del mico.

Seguidament, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) va emetre una alerta als centres sanitaris del territori, per tal que notifiquin de forma prioritària possibles casos que compleixin els criteris establerts.

El procés per confirmar els potencials casos sospitosos de verola del mico requereix d'estudis de microbiologia i seqüenciació que no són immediats. Els casos sospitosos que la XVEC classifica com a tals són comunicats al Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES).

En aquests moments, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic de Barcelona ja han validat completament les tècniques que s’utilitzen per confirmar els casos de la verola del mico. I, properament, ho podran fer altres hospitals de Catalunya.
D’altra banda, el Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, ubicat a l'Hospital Germans Trias i Pujol ha estat el primer a Catalunya en fer la seqüenciació completa d’aquest virus.

Després de les comprovacions pertinents, s’han detectat cinc casos més de verola del mico a Catalunya. En total, s'han detectat catorze casos que tenen vinculació epidemiològica i per qüestions de privacitat no es donaran detalls sobre els casos confirmats.

Per més informació sobre la verola del mico s’ha creat un espai al Canal Salut:
https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/verola-del-mico/index.html

Una infografia amb la informació bàsica:
👉🏻 Què és?
👉🏻 Quins són els símptomes?
👉🏻 Com es transmet?
👉🏻 Quin tractament té?
https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/verola-mico/infografia-verola-del-mico.pdf

També es pot consultar el document ‘Información general sobre las agrupaciones de casos de viruela de los monos (Monkeypox): preguntas más frecuentes’ elaborat pel Ministerio de Sanidad.
https://www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/alertaMonkeypox/docs/Informacion_a_la_ciudadania.pdf
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia