Cultura

La consellera Garriga s'ha reunit avui amb els artistes teatrals catalans nominats als Premis Max

La consellera Garriga dona suport al teatre català a la gala dels XXV Premis Max, una edició amb 13 nominats catalans

query_builder   6 juny 2022 16:20

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga dona suport al teatre català a la gala dels XXV Premis Max, una edició amb 13 nominats catalans

  • La consellera de Cultura es reuneix amb els finalistes dels Premis Max, que avui se celebren a Maó, Menorca
  • Totes les produccions teatrals que opten als Max han rebut suport del Departament de Cultura, ja sigui a través d’una línia de suport anual, les línies de suport pluriennal o bé són produccions del Teatre Nacional de Catalunya
La consellera Garriga s'ha reunit avui amb els artistes teatrals catalans nominats als Premis Max

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha viatjat avui fins a Maó, Menorca, per donar suport als actors i actrius, directors, autors, compositors, dels espectacles catalans que opten aquesta nit als XXV Premis Max de les Arts Escèniques. La consellera Garriga ha mantingut una trobada aquest migdia amb els finalistes catalans als Max, els ha felicitat, ha fet un reconeixement per la qualitat de la seva feina i els ha desitjat molta sort aquesta nit a la gala. Garriga també ha posat de relleu la necessitat d'"aterrar la Declaració de Palma" a través de grups de treball que permetin, en aquest cas, establir circuits entre produccions teatrals catalanes, valencianes i balears.

Les nominacions i autories catalanes són molts presents en cada edició dels premis Max. Aquest any han passat a finalistes 13 nominats. 12 són del món del teatre: l’espectacle ‘Canto jo i la muntanya balla’, de La Perla 29 compta amb 5 nominacions; ‘Carrer Robadors’, produït pel Grec Festival i Bitó amb 3 nominacions; ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de la companyia La Calòrica, amb dues, i una nominació per a ‘Alter’ de la Companyia Kamchatka, i una altra per ‘L’emperadriu del paral·lel’, una producció el TNC. En el camp de la dansa, també està seleccionat el ballarí Jesús Carmona, nominat a millor intèrpret masculí de dansa per 'Baile de bestias'.

Totes cinc produccions teatrals han rebut suport del Departament de Cultura, ja sigui a través d’una línia de suport anual, les línies de suport pluriennal o bé són produccions del Teatre Nacional de Catalunya.

Entre els nominats hi ha l’actriu Mònica López, que opta a millor actriu per la seva interpretació a “De que parlem mentre no parlem de tota aquesta merda” i Guillem Balart, com a millor actor al “Carrer Robadors”. El dramaturg Joan Iago està nominat en la categoria de millor autoria teatral amb “De que parlem mentre no parlem de tota aquesta merda”. I Julio Manrique, Marc Artigau i Sergi Pompermanyer opten als Max per la millor adaptació o versió d’obra teatral per “Carrer Robadors”. La cantant Judit Neddermann està nominada en la categoria de Millor composició musical per l’espectacle “Canto jo I la muntanya balla”, i en la millor direcció i escena, opten al premi Guillem Alba i Joan Arqué per “Canto jo i la muntanya balla”. Cal destacar que totes les nominacions per millor disseny d’espai són per a artistes catalans: Alejandro Andujar per “Carrer Robadors”; Alfred Casas i Laura Costa per ““Canto jo I la muntanya balla”, i Lluc Castells per “L’emperadriu del paral·lel”. L’escenògrafa Sylvia Kuchinow opta al millor disseny d’il·luminació per “Canto jo I la muntanya balla”. Els espectacles finalistes als Max són “Canto jo i la muntanya balla”, que opta a millor espectacle, i “Alter” de Companyia Kamchatka, com a ‘Millor espectacle de carrer’.

Els premis Max de les arts escèniques van ser creats el 1998 per l’SGAE, amb la finalitat de premiar i reconèixer la feina dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades. Aquests premis serveixen per reconèixer el treball que realitzen creadors, intèrprets i productors, donen visibilitat i difusió dels treballs més destacats, i també la implicació de la societat amb el sector professional, els agents culturals, públics I privats.

1  

Imatges

La consellera Garriga s'ha reunit avui amb els artistes teatrals catalans nominats als Premis Max

La consellera Garriga s'ha reunit avui amb els artistes teatrals catalans nominats als Premis Max 2302

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia