Cultura

El conseller Company, la consellera Garriga i la consellera Tamarit a l'acte institucional de l'Any Fuster

Els governs valencià, català i balear commemoren l'Any Fuster

query_builder   4 juny 2022 13:29

event_note Nota de premsa

Els governs valencià, català i balear commemoren l'Any Fuster

  • L'Espai Joan Fuster ha reunit els responsables de les àrees de Cultura de la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i del Govern de les Illes Balears
  • Els tres consellers han coincidit en la voluntat de dur a terme grups de treball per concretar la Declaració de Palma
El conseller Company, la consellera Garriga i la consellera Tamarit a Sueca
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, la consellera del Departament de Cultura de Catalunya, Natàlia Garriga i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company han assistit a l’acte institucional commemoratiu del centenari del naixement de Joan Fuster celebrat a l’Espai Joan Fuster de Sueca.

Cal recordar que els tres territoris han organitzat diferents activitats durant 2022 per a difondre la figura i l’obra de l’intel·lectual valencià en aquest marc anual de celebració de l’Any Joan Fuster. Després de la trobada mantinguda, els tres consellers han explicat la voluntat de "concretar la Declaració de Palma i constituir grups de treball per tots els àmbits culturals", segons ha declarat Garriga.

La consellera Raquel Tamarit ha volgut “agrair l’assistència d’institucions i entitats a aquest acte conjunt, ja que la celebració de l’Any Joan Fuster no és només de les institucions autonòmiques en cadascun dels seus territoris, també de tota la xarxa investigadora, cultural i social que s’hi ha sumat organitzant activitats durant aquest any per a difondre i donar a conéixer l’obra d’un dels nostres pensador i intel·lectuals més rellevants”. Així mateix Tamarit ha remarcat que “en el nostre cas, un dels aspectes que més ens interessa explorar és la influència del pensament europeu en Fuster i alhora volem aprofitar per a donar a conéixer la seua obra en l’àmbit internacional. Així mateix hem explorat la seua empremta i influència en creadores i creadors de diferents disciplines artístiques com la música, les arts visuals o les arts escèniques en les nostres activitats”.

La consellera Natàlia Garriga ha recordat que “entre la nostra ciutadania, és tan important tot allò que ens singularitza des de cada territori, com tot allò que ens uneix i ens fa créixer com a comunitat cultural i lingüística", i ha destacat que l'acte d'avui representa "l'inici d’una etapa de col·laboració cultural estreta entre territoris”.

El conseller Miquel Company, ha subratllat “la importància de fer aquest acte de forma conjunta entre els tres governs”. Company ha situat Fuster com “un dels grans intel·lectuals europeus del segle XX” i ha destacat “el gran abast temàtic de la seva obra”. Així mateix, el conseller ha recordat “el compromís cívic i la referencialitat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes” que varen caracteritzar Joan Fuster.

Cal recordar que pel que fa a la Generalitat Valenciana, els comissaris encarregats de coordinar l’Any Joan Fuster són Francesc Pérez Moragón i Voro Ortells; pel que fa a Catalunya el comissari de les activitats commemoratives és Enric Sòria; i en el cas de les Illes Balears, la programació està coordinada per Fina Salord i Damià Pons.

En aquest sentit, l’acte ha comptat amb una tertúlia, conduïda per la periodista Adelaida Ferre, en la qual han participat Voro Ortells, Fina Salord i Enric Sòria. Tots tres han parlat sobre la importància de Joan Fuster com a agitador cultural, així com de les grans línies de pensament de la seua obra. També han desenvolupat els objectius principals de les programacions dissenyades en cada territori.

L’acte ha estat amenitzat amb la música de la cantant valenciana Sandra Monfort, guanyadora dels premi a millor disc i millor artista revelació dels passats Premis ‘Carles Santos’ de la Música 2021, organitzats per la Generalitat Valenciana.

3  

Imatges

El conseller Company, la consellera Garriga i la consellera Tamarit a Sueca

El conseller Company, la consellera Garriga i la consellera Tamarit a Sueca 476

La consellera Tamarit, la consellera Garriga i el conseller Company en la commemoració de l'any Fuster

La consellera Tamarit, la consellera Garriga i el conseller Company en la commemoració de l'any Fuster 341

Els comissaris balears, valencians i catalans de l'Any Fuster amb els consellers Garriga, Tamarit i Company a Sueca

Els comissaris balears, valencians i catalans de l'Any Fuster amb els consellers Garriga, Tamarit i Company a Sueca 561

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia