Mossos d'Esquadra

mossos

Els Mossos d'Esquadra detenen un home amb el permís de conduir retirat que falsificava matrícules per poder circular

query_builder   4 juny 2022 10:28

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home amb el permís de conduir retirat que falsificava matrícules per poder circular

  • Conduïa sense permís per pèrdua de vigència de punts, no disposava d’assegurança ni havia passat la ITV

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central van detenir el dia 1 de juny un home, de 25 anys, com a presumpte autor de tres delictes de falsificació de document públic i per conduir sense permís per pèrdua de vigència per punts.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta a finals de 2021, quan un home va denunciar haver rebut diverses denúncies de trànsit d’un vehicle semblant al seu que portava la seva placa de matrícula.

El Grup de Recerca i Documentació de la comissaria de Manresa va sol·licitar imatges de totes les sancions i va observar que el vehicle era similar al del denunciant però les plaques estaven falsificades.

Durant la investigació els agents van tenir coneixement que un veí de Vila-Real (València) també li havia arribat una denúncia d’un vehicle amb la seva matrícula.

Després de diverses indagacions els mossos van identificar una persona relacionada amb els dos casos que tenia antecedents per uns fets similars comesos mesos abans.

El passat 1 de juny els mossos van localitzar i detenir el presumpte autor a Sant Boi de Llobregat. En el moment de la detenció l’autor estava conduït el seu vehicle amb plaques falsificades, el propietari de les quals ho desconeixia. Se’l relaciona amb un total de tres delictes de falsificació de plaques de matrícula, conduir sense permís per pèrdua de vigència per punts i circular sense assegurança ni la ITV en vigor.

L’autor aconseguia les numeracions de les plaques de matrícula a través d’un grup de WhatsApp dedicat a aquest model de vehicle, on els membres del grup enviaven imatges dels seus cotxes. Llavors ell, aprofitava que treballava en un taller mecànic per aconseguir les plaques de matrícula i circular amb total impunitat, ja que tenia el permís de conduir retirat.

Els titulars legítims de les matrícules falsificades van rebre diverses denuncies per les infraccions de trànsit que cometia el detingut amb els conseqüents perjudicis personals i econòmics.

Els mossos han notificat als diferents òrgans denunciants la identitat correcta per l’anul·lació dels expedients a les víctimes i la correcta notificació al conductor detingut, al qual li seran retirats els punts corresponents, i haurà d’abonar les sancions de les infraccions comeses.

El detingut va passar el dia 2 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Boi del Llobregat.

Àrea de Comunicació
Manresa, 04 de juny de 2022

1  

Imatges

fotografia1

fotografia1 736

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia