Mossos d'Esquadra

foto

Els Mossos d'Esquadra detenen un camioner a Alcarràs que feia transport internacional amb una targeta que estava a nom d'un ciutadà holandès

query_builder   6 juny 2022 10:21

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un camioner a Alcarràs que feia transport internacional amb una targeta que estava a nom d'un ciutadà holandès

· Un segon conductor del vehicle va ser sancionat administrativament amb 4.001 euros perquè no havia introduït la seva targeta al tacògraf per enregistrar el descans obligatori

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Ponent van detenir el dia 1 de juny un home de 55 anys, com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil.

Els fets van passar el mateix dia 1 a la carretera L-800, dins el terme municipal d’Alcarràs (Segrià), on mossos de trànsit van muntar un control de vehicles destinats al transport de mercaderies.

Pels volts de les 09.00 hores els agents van aturar un camió i van iniciar les comprovacions pertinents. Al moment van detectar que l’única targeta introduïda al tacògraf no corresponia a cap dels dos conductors professionals que ocupaven el vehicle.

Un cop acabades totes les gestions els mossos van determinar que la targeta inserida al tacògraf estava a nom d’un ciutadà holandès que no es trobava en territori espanyol. A més el segon conductor, que es trobava fent els descans obligatori, tampoc havia introduït la seva targeta al tacògraf per enregistrar l’activitat.

Després d’escorcollar la cabina del vehicle els agents van descartar descuit o oblit per part dels conductors en introduir les seves targetes al tacògraf, ja que les seves targetes personals de conductor es trobaven guardades en un compartiment clarament a la vista. Cal tenir en compte que els tacògrafs digitals obliguen el conductor, una vegada iniciat el recorregut, a introduir determinades dades de manera manual, per la qual cosa és impossible l'oblit i només pot correspondre a un comportament realitzat de manera conscient.

Arran dels fets observats, els agents van detenir la persona que conduïa el vehicle en el moment de ser aturats, per la seva presumpta relació amb un delicte de falsedat en document públic, atès que havia alterat els arxius de dades amb signatura digital que obligatòriament ha d'enregistrar a les targetes de conductor i els informes impresos d'activitats generats a partir d'aquestes dades.

Pel que fa al segon conductor, que feia el descans, va ser denunciat administrativament amb multa de 4.001 euros, atès que el fet de no introduir la seva targeta al tacògraf està considerat un fet molt greu.

El camió va quedar immobilitzat en una àrea de descans propera i no es va aixecar el precinte fins que no es va fer efectiu el pagament de la multa anterior.

El camioner detingut va passar l’endemà dels fets a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida.

Àrea de Comunicació
Lleida, 06 de juny de 2022

1  

Imatges

fotografia1

fotografia1 355

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia