Empresa i Treball

pagament erto

Empresa i Treball efectua el pagament de 19.414.200 euros corresponents a l'ajut per a persones en ERTO i fixes discontinues

query_builder   7 juny 2022 10:45

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball efectua el pagament de 19.414.200 euros corresponents a l'ajut per a persones en ERTO i fixes discontinues

  • 30.690 persones han rebut l’ajut de 600 o 700 euros en funció del temps de permanència en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació

  • Es tracta de la tercera convocatòria d’ajuts a aquest col·lectiu, i en total el Govern hi ha destinat 169 milions d’euros que han beneficiat 247.856 persones

El Departament d’Empresa i Treball ha fet efectiu el pagament de 19.414.200 euros per fer front a un total de 40.319 sol·licituds de l’ajut econòmic presentades per persones en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o amb un contracte fix discontinu. D’aquestes sol·licituds, en van quedar 30.690 un cop descomptades les duplicitats.

Els ajuts, anunciats el passat 1 de març  pel conseller Roger Torrent i Ramió, s’adreçaven a persones residents a Catalunya que haguessin estat afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de gener d’enguany, o bé ser titular de la prestació extraordinària en el cas de fix discontinu, com a mínim un dia entre l’1 de gener i el 31 de gener d’enguany, o tenien pendent el reconeixement en el mateix període.

El Departament ha fet efectiu el pagament a un total de 30.690 persones. En concret, 18.301 persones han rebut un ajut de 700 euros perquè portaven més de 90 dies en ERTO entre el període establert. I 12.389 persones han rebut 600 euros perquè portaven fins a 90 dies en ERTO en aquest període.

El conseller Torrent ha assenyalat que “amb el pagament del tercer ajut extraordinari el Govern de la Generalitat dona resposta a les persones treballadores afectades pels ERTO derivats de la pandèmia”.

“Ha estat i és un compromís del Departament d’Empresa i Treball no deixar ningú enrere en la sortida de la crisi pandèmica, així com acompanyar les persones afectades amb polítiques actives d’ocupació en el procés de reactivació i consolidació del món laboral a Catalunya”, ha afirmat Torrent.

El conseller ha recordat que “aquest tercer paquet d’ajuts ha donat continuïtat i reforçat els dos anteriors específics d’ajudes per aquest col·lectiu que el Govern va posar en marxa des de l’inici de la pandèmia”.

El Departament ha destinat 168.585.300 euros entre les tres convocatòries d’ajuts, que han beneficiat 247.856 persones.

L’objectiu d’aquest ajut ha estat complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per la suspensió, total o parcial, dels seus contractes de treball per causes derivades de la pandèmia COVID-19.

En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l’ajut ha servit per alleugerir un col·lectiu també molt afectat per la crisi ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia