Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

GENERALITAT

Catalunya i Aragó acorden treballar conjuntament per a millorar l'assegurança agrària

query_builder   7 juny 2022 17:34

event_note Nota de premsa

Catalunya i Aragó acorden treballar conjuntament per a millorar l'assegurança agrària

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà i Roura, es va reunir recentment amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Joaquín Olona, per a tractar l’afectació de les gelades d’abril al sector de la fruita dolça, i estudiar la possibilitat d’establir mesures de suport al sector.

La trobada va permetre abordar les necessitats del sector d’ambdós territoris arran de les gelades, i les possibles solucions. Així, la consellera Jordà va exposar les mesures en què ve treballant el Departament, entre elles l’establiment d’ajuts al sector amb l’objectiu de donar-li suport per a què pugui fer front a les despeses que hauran d’afrontar en els propers mesos en la preparació de la campanya 2023, i reclamar-hi la participació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a parts iguals.

La reunió també va servir per a tractar altres qüestions com l’assegurança de la fruita, en què les dues conselleries van coincidir que no acaba de donar resposta a les necessitats del sector en cas de sinistre, i és necessària una reformulació. En aquest sentit, ambdues parts van coincidir també en la necessitat de crear un grup de treball conjunt que estudiï millores en l’assegurança, conclusions que presentaran, conjuntament, a Agroseguro i a ENESA.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia