Drets Socials

La consellera atenent els mitjans de comunicació

Violant Cervera: "Exigim a l'Estat que dobli el pressupost del Bo lloguer jove a Catalunya per donar resposta a tothom que hi té dret"

query_builder   8 juny 2022 17:38

event_note Nota de premsa

Violant Cervera: "Exigim a l'Estat que dobli el pressupost del Bo lloguer jove a Catalunya per donar resposta a tothom que hi té dret"

La consellera de Drets Socials ha valorat el primer dia de funcionament del tràmit per sol·licitar l'ajut

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha rebut 15.000 sol·licituds i alerta l’Estat que caldrà ampliar fins a 60M€ la dotació per poder atendre el conjunt de joves que compleixin els requisits

La consellera atenent els mitjans de comunicació

“En poques hores hem superat amb escreix la previsió que feia l’Estat pel que fa a nombre de persones sol·licitants del Bo Lloguer Jove a Catalunya. Això posa de manifest que s’han generat unes expectatives irresponsables i que els recursos que destina el govern espanyol a aquesta mesura són clarament insuficients”, ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en el primer dia que es pot tramitar aquest ajut.

La consellera  ha detallat que “a les 16:30h ja hem rebut 15.000 sol·licituds, la qual cosa implicaria unes necessitats pressupostàries molt allunyades dels 29M€ previstos per l’Estat, que només permeten donar resposta a 9.666 joves”. Per tot això, Cervera ha reclamat al govern espanyol que, com a mínim, dobli la partida destinada al Bo lloguer jove fins als 60M€ a fi de cobrir les sol·licituds presentades avui i les que puguin arribar els propers dies. “Creiem que els joves han de seguir presentant sol·licituds i nosaltres no deixarem de demanar a l’Estat que ampliï la convocatòria. No podem generar més frustració en un sector de la població que ja pateix moltes dificultats d’emancipació i d’accés a l’habitatge”, ha reblat.

La consellera ha lamentat que “tal com hem denunciat des que es va anunciar, aquest ajut és improvisat, s’ha fet de forma ràpida i sense valorar les necessitats reals dels joves. Però és sobretot una mesura més electoralista que estructural, que no aborda de base les dificultats que té el jovent per accedir a un habitatge ni en facilita l’emancipació”. També ha reiterat el desacord de l’executiu català amb el model de repartiment de recursos, perquè “ignora les característiques de cada territori i és igual per a tothom, independentment del lloguer que es pagui o del lloc on es visqui”.

La titular de Drets Socials  ha estès la mà al govern espanyol per oferir l’experiència de la Generalitat en aquest àmbit, que l’any passat va tramitar 60.000 ajuts al lloguer, i la capacitat operativa que garanteixi el bon funcionament d’una convocatòria ampliada.

El Bo lloguer jove, anunciat pel Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana el mes de gener, preveu un ajut de 250 euros mensuals per pagar el lloguer per als joves d’entre 18 i 35 anys que compleixin requisits. El Departament de Drets Socials, mitjançant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’ocupa del tràmit i gestió d’aquest ajut, que es pot demanar telemàticament des d’avui a les 9h al web de tràmits de la Generalitat.

Requisits generals per accedir al Bo lloguer jove

 

Les bases per accedir a aquest ajut marquen uns requisits generals de residència a Catalunya, ingressos i edat (màxim de 35 anys a la presentació de la sol·licitud), així com d’altres requisits referents a la vinculació amb l’habitatge:

  • Tenir la residència legal a Catalunya i que l’habitatge o habitació arrendada o cedida sigui la residència habitual i permanent durant tot el període pel qual es concedeixi l’ajuda.
  • Disposar d’una font regular d’ingressos.
  • Ser titular del contracte d’arrendament o estar en condicions de subscriure’l en un termini màxim dos mesos des de la notificació de la resolució de concessió de la subvenció.
  • Estar empadronat a l’habitatge o habitació arrendada o cedida.
  • No deure cap mes de lloguer.
  • Que cap persona de les que formen part de la unitat de convivència sigui titular ni usufructuària d’un habitatge, ni ser socis o partícips, ni tenir relació de matrimoni (o relació anàloga), ni parentiu amb el propietari de l’habitatge, fins el segon grau de consanguinitat o afinitat.

1  

Imatges

La consellera atenent els mitjans de comunicació

La consellera atenent els mitjans de comunicació 108

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia