Empresa i Treball

Catalunya, convidada a la biennal internacional d'artesania i creació contemporània Révélations de París

Catalunya, convidada a la biennal internacional d'artesania i creació contemporània Révélations de París

query_builder   9 juny 2022 16:35

event_note Nota de premsa

Catalunya, convidada a la biennal internacional d'artesania i creació contemporània Révélations de París

La directora del CCAM, Agnès Russiñol, el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí, i el responsable de l'àrea d'Artesania del CCAM, Xavier Villas, durant la visita a Révélations.{"name":"2022/06/09/16/29/5206f858-f86f-44d7-89a7-d4c94d37fa6e.jpg","author":"EMT","type":"0","location":"0","weight":"1053"}

  • Catalunya ha estat escollida per presentar a Le Banquet, l’àrea expositiva central del saló, les seves creacions artesanes i artístiques més innovadores, juntament amb Luxemburg, Xipre, la Polinèsia Francesa, Marroc, Nigèria, Eslovàquia, Corea del Sud, Emirats Àrabs i Zàmbia
  • La cinquena edició de la biennal Révélations, organitzada per Ateliers d'Art de France, reuneix més 300 expositors d’arreu del món, amb la previsió d’acollir més de 30.000 visitants des d’avui i fins el 12 de juny al Grand Palais Éphémère de París
  • La participació catalana ha estat impulsada per Artesania Catalunya de la Generalitat, que presentarà a Le Banquet una selecció de 7 obres d’artesans i artistes que formen part de l’exposició “Visions of Catalonia. Crafting Arts”, mostra que es va poder veure recentment a l’Homo Faber de Venècia


Catalunya participa en la cinquena edició de la biennal internacional d’artesania i creació contemporània Révélations, que organitza la institució Ateliers d'Art de France des d’avui i fins el 12 de juny al Grand Palais Éphémère de París. Catalunya ha estat escollida per presentar a Le Banquet, l’àrea expositiva central del saló, les seves creacions artesanes i artístiques més innovadores, juntament amb Luxemburg, Xipre, la Polinèsia Francesa, Marroc, Nigèria, Eslovàquia, Corea del Sud, Emirats Àrabs, i Zàmbia.

La participació catalana a Révélations ha estat impulsada per Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, que ha seleccionat per al saló 7 obres d’artesans i artistes de diverses disciplines que formen part de l’exposició “Visions of Catalonia. Crafting Arts”, mostra que es va poder veure recentment a l’Homo Faber de Venècia. Els 7 artistes seleccionats per a l’espai Le Banquet són: Jordi Aparicio (plata),  Jean Briac (marbre), Brucc (ferro), Matilde Grau (bronze i porcellana), Victòria Rabal (paper), Stella Rahola (vidre i instal·lacions), i Jordi Ribaudí (fusta i cuir).

La cinquena edició de la biennal Révélations, organitzada per l’Ateliers d'Art de France, reuneix durant 4 dies més de 300 expositors d’arreu del món, amb la previsió d’acollir més de 30.000 visitants. Aquesta és una cita de referència internacional per al sector de les arts decoratives, el disseny i l'artesania, que enguany retrà homenatge al continent africà. En l’exposició internacional Le Banquet, el saló vol mostrar i descobrir a visitants i professionals la riquesa de l'artesania contemporània d'arreu del món.

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM), Agnès Russiñol i Amat, i el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí i Izard, han visitat avui el saló i la mostra internacional Le Banquet, que compta amb la participació de Catalunya amb la selecció d’obres de Visions of Catalonia. Crafting Arts. 

En aquest marc, la directora Agnès Russiñol ha volgut agrair “a Ateliers d’Art de France haver seleccionat Visions of Catalonia per Le Banquet, espai expositiu on es produeix un autèntic diàleg entre cultures i que és el punt àlgid de la Biennal”. A més, Russiñol ha destacat la importància d’estar present a Révélations, "després d’itinerar a l’Homo Faber de Venècia, aquest saló torna a ser un aparador internacional que ens permet difondre a l’exterior l’artesania produïda a Catalunya i impulsar el seu prestigi i reconeixement”. La directora també ha remarcat que, "en el marc del pla d’Internacionalització del CCAM, continuarem treballant i col·laborant en activitats i entitats de caire internacional, generant sinergies amb altres països, intercanviant coneixement i promovent relacions internacionals per crear oportunitats per l’artesania catalana arreu del món”.

De la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí i Izard, ha destacat que "l'artesania mostra el que és capaç de fer el ser humà amb les seves mans, el seu pensament i l’acumulació del saber heretat de tots aquells que hi han dedicat una vida de treball, d´innovació constant i de recerca de la perfecció”. Galí, a més, ha afegit que a” França « l´artisanat » també és el fonament del luxe, i tot aquest sector reivindica l´artesania com a legitimació del seu valor. L´artesania és en definitiva un vector de progrés econòmic i un resultat del progrés cultural d´una societat.”

L’EXPOSICIÓ: VISIONS OF CATALONIA.CRAFTING ART

Aquesta exposició té el seu origen en la Biennal d’Artesania Catalana, iniciativa impulsada per Artesania Catalunya, que es va endegar el passat mes de juliol de 2021, amb l’objectiu de posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya al món, així com potenciar la seva comercialització a nivell internacional.

La I edició, dedicada a la confluència entre l’art i l’artesania, va constar de l’exposició “Visions of Catalonia. Crafting Art” al Centre d’Artesania Catalunya, un catàleg i una web que recull els artistes i artesans amb les seves obres més recents. Amb la seva presència en el Saló Révélations de Paris, la mostra tanca la seva itinerància després de poder veure’s a Barcelona i a l’esdeveniment internacional Homo Faber de Venècia.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

5  

Imatges

Imatge de les peces de Visions of Catalonia. Crafting Art a la Biennal

Imatge de les peces de Visions of Catalonia. Crafting Art a la Biennal 2688063

Imatge de Visions of Catalonia. Crafting Art a París

Imatge de Visions of Catalonia. Crafting Art a París 2629305

La directora del CCAM, Agnès Russiñol, el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí, i el responsable de l'àrea d'Artesania del CCAM, Xavier Villas, durant la visita a Révélations.

La directora del CCAM, Agnès Russiñol, el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí, i el responsable de l'àrea d'Artesania del CCAM, Xavier Villas, durant la visita a Révélations. 2499502

Biennal internacional d'artesania i creació contemporània Révélations,

Biennal internacional d'artesania i creació contemporània Révélations, 1897244

La directora del CCAM, Agnès Russiñol, i el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí, durant la visita a Révélations.

La directora del CCAM, Agnès Russiñol, i el delegat del Govern de la Generalitat a França, Josep Maria Galí, durant la visita a Révélations. 1878024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia