Delegació a Girona

El Programa de primera experiència professional en les administracions públiques del SOC ofereix 24 contractes per a joves a la vegueria de Girona

query_builder   9 juny 2022 17:14

event_note Nota de premsa

El Programa de primera experiència professional en les administracions públiques del SOC ofereix 24 contractes per a joves a la vegueria de Girona

  • El SOC ha posat en marxa aquest nou programa, destinat a persones joves a l’atur, que subvencionarà la contractació en pràctiques de 10 mesos per treballar a la Generalitat de Catalunya i al seu sector públic.
  • A la vegueria de Girona s’ofereixen 24 places per treballar als serveis territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Interior i a l’IRTA.

El SOC ha posat en marxa un nou programa de primera experiència professional en les administracions públiques a través del qual subvencionarà la contractació de persones joves desocupades als diferents departaments de la Generalitat i els seus organismes públics.

En aquesta línia, en el conjunt de Catalunya es preveu la contractació de més de 600 joves d’entre 16 i 29 anys a través de la modalitat de contracte en pràctiques durant 10 mesos. A la vegueria de Girona s’ofereixen 24 places per treballar als serveis territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Interior i a l’IRTA.

Preferentment, es cobriran llocs de treball en tasques relacionades amb la transició ecològica i l'economia verda, la digitalització de serveis, la cohesió social (atenció a la dependència, intervenció amb col·lectius vulnerables i rehabilitació d'entorns i habitatge), així com el desenvolupament local rural.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha valorat molt positivament l’objectiu d’aquest nou programa del SOC que permet afavorir la integració dels joves en el mercat laboral: “És important que com a Generalitat donem recursos als joves en un moment tan important de les seves vides com és el de començar a fer-se un lloc en el mercat laboral”.

La delegada del Govern també ha destacat que “a vegades aquest primer pas pot ser difícil i hem de posar en valor totes les accions que ajudin a millorar l’ocupabilitat del jovent”, i ha afegit que “aquests primers contactes amb el món professional, i en aquest cas concret amb les administracions públiques, donen aquesta oportunitat i alhora permeten als joves adquirir experiència en un entorn laboral nou, així com formar part d’un espai de treball on potenciar les seves habilitats i competències socials i professionals”. Cañigueral també ha animat a totes les persones joves que compleixen els requisits a “contactar, com més aviat millor, amb les oficines del SOC per aprofitar aquesta oportunitat”.

Les persones contractades en el marc d’aquest programa hauran de ser més grans de 16 i menors de 30 anys, estar desocupades i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. A més, hauran de complir els requisits per a formalitzar un contracte en pràctiques, entre d’altres l’acreditació d’un títol universitari, de formació professional de grau mitjà, superior o equivalents, o un certificat de professionalitat.

Per a aquesta convocatòria es considera col·lectiu preferent les persones amb un grau reconegut de discapacitat igual o superior al 33%.

Totes les persones interessades poden contactar amb les oficines de Treball trucant al telèfon 900800046 per tal d’inscriure’s al programa i fer totes les gestions necessàries. Les oficines del SOC ja han començat a gestionar les ofertes d’aquestes places, ja que la data límit per iniciar els contractes és el 30 de juny i n’hi pot haver que comencin abans.

Pel que fa a la selecció, les oficines de treball facilitaran a les entitats contractants una relació de les persones candidates per a cada lloc de treball que compleixin els requisits. A partir d’aquest llistat, l’entitat haurà de realitzar el procés de selecció garantint el principi de no discriminació per cap raó.

A la vegueria de Girona s’ofereixen un total de 24 places:

  • Serveis Territorials de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a Girona (1 plaça):
    • 1 plaça a Girona (Gironès)
  • Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona (3 places):
    • 1 plaça a Castelló d’Empúries (Alt Empordà)
    • 1 plaça a Girona (Gironès)
    • 1 plaça a Santa Coloma de Farners (la Selva)
  • Serveis Territorials d’Interior a Girona (19 places):
    • 2 places a Figueres (Alt Empordà)
    • 2 places a la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà)
    • 13 places a Girona (Gironès)
    • 2 places a Banyoles (Pla de l’Estany)
  • Institut de recerca i tecnologia agroalimentària (IRTA) (1 plaça):
    • 1 plaça a Monells (Baix Empordà)
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia