Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Martorell

L'objectiu és evitar cues al jutjat

query_builder   10 juny 2022 10:44

event_note Nota de premsa

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Martorell

L'objectiu és evitar cues al jutjat

El sistema de cita prèvia funciona en 26 registres civils de Catalunya que presten servei a més de 4 milions d’habitants

.

Els ciutadans de Martorell que necessitin anar al Registre Civil poden demanar cita prèvia per inscriure un naixement, iniciar els tràmits per casar-se, fer una traducció de nom o una inversió de cognoms, entre un total de 12 tràmits i ja no hauran de fer més cues. El Departament de Justícia ha posat en funcionament aquest servei aquest mes de juny.

Es tracta d’un sistema telemàtic que permet als ciutadans reservar amb antelació dia i hora al Registre Civil. Per demanar cita prèvia cal entrar a la Seu judicial electrònica de Catalunya i a l’apartat Què cal fer si... hi ha l’opció per demanar la cita prèvia. També es pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules seu judicial cita prèvia i la població de residència.

L’horari d’atenció al públic per cita prèvia al Registre Civil de Martorell és als matins, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Es podran beneficiar de la cita prèvia més de 138.997 ciutadans de Martorell i dels municipis que engloba el partit judicial com ara Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparraguera, Martorell, Masquefa, Olesa de Montserrat, San Andrés de la Barca y San Esteban de Sesrovires.

Més de 213.000 peticions de cita prèvia des del 2017 a Catalunya

El servei de cita prèvia es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des d’aleshores, ja funciona també a Barcelona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i des d'avui a Martorell.

En total, des de la implementació de la cita prèvia, el 13 de març de 2017, fins a l'any 2021, el nombre total de cites ascendeix a 213.548 peticions. Els serveis més sol·licitats tant per cita prèvia com presencialment als registres civils són les inscripcions de naixements, iniciar els tràmits per casar-se, les peticions de duplicats del llibre de família, i el canvi i la traducció del nom, entre d’altres.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia