Empresa i Treball

Subvencions CCAM 2022

Empresa i Treball destina 8,7 milions d'euros a enfortir, modernitzar i internacionalitzar els sectors del comerç, la moda i l'artesania

query_builder   10 juny 2022 13:15

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball destina 8,7 milions d'euros a enfortir, modernitzar i internacionalitzar els sectors del comerç, la moda i l'artesania

  • Les subvencions que agrupa el Pla Anual del CCAM es poden sol·licitar a partir del proper dia 16 de juny

El departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), destina enguany 8,7 milions d’euros a l’enfortiment, la modernització i la internacionalització d’aquests sectors econòmics. Corresponents al Pla Anual de Subvencions del CCAM, aquests ajuts es podran sol·licitar a partir del dia 16 de juny. Trobareu tota la informació actualitzada i les indicacions per a sol·licitar les subvencions al web del CCAM.

La iniciativa s’emmarca en el Pla d’Acció de Comerç, Artesania i Moda 2022-2025, que té com a principals objectius enfortir el model català de comerç, promoure la competitivitat i la innovació del teixit comercial i donar suport a les empreses i professionals del sector de la moda i l’artesania en els seus reptes específics. Alguns dels reptes que afronta el sector són  la internacionalització de les marques catalanes de moda, la comercialització dels seus productes, la promoció de la sostenibilitat i la tecnologia aplicada a la indústria de la moda (fash-tech), i l’impuls del sector artesanal potenciant la seva competitivitat i prestigi.

Un Pla de 10 programes

El Pla inclou 10 programes, on les principals línies d’actuació són:

  • Suport a les entitats representatives del sector del comerç: Dotat amb 300.000 euros, aquest programa té l’objectiu d’impulsar accions en línia amb la implementació dels “Plans d’Actuacions per les associacions de Comerç 2022”. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 50.000 euros.
  • Suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda: Dotat amb 3.000.000 euros, aquest programa pretén enfortir el model associatiu i dotar-lo d’eines per afrontar els seus reptes de present i futur, amb una especial atenció enguany als efectes de la Covid-19. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb uns màxims de 26.000 euros per a entitats d’àmbit barceloní, 12.000 euros per a entitats comarcals i locals excloent Barcelona, i 8.000 euros per a empreses agrupades (cooperatives o centrals de compra).
  • Suport en el procés de transformació digital de les empreses: Dotat amb 1.000.000 euros, aquest programa busca potenciar el coneixement i la incorporació de noves tecnologies digitals per augmentar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses de comerç i de serveis, i les parades de mercats municipals. La subvenció atorgable és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros. Aquest programa és incompatible amb altres accions de transformació digital impulsades des del CCAM com el Programa per al creixement i competitivitat de l’empresa artesana o el Programa per a la transformació digital de la indústria de la moda.
  • Suport per a la obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments: Dotat amb 3.000.000 euros, aquest programa pretén dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al casc històric i els seus eixamples. La subvenció atorgable cobreix fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.
  • Suport als municipis en l'àmbit del comerç: Dotat amb 200.000 euros, aquest programa vol donar suport als municipis en la lluita contra la desertització comercial, fomentant l’ocupació de locals buits i la dinamització dels seus eixos.. La subvenció atorgable és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 7.000 euros per a la definició de projectes per a recuperar locals buits, i de 10.000 euros per a la implementació dels esmentats projectes.
  • Suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUs): Dotat amb 300.000 euros, aquest programa vol promoure la creació d’aquestes àrees comercials en el primer any d’implantació efectiva d’aquest model al país. Els ajuntaments i associacions territorials que la demanin podran rebre una subvenció d’un màxim de 20.000 euros que cobriria fins al 90% de la despesa.
  • Transformació digital de la indústria de la moda: Dotat amb 175.000 euros, aquest programa vol fomentar la competitivitat de les empreses del sector de la moda a Catalunya donant suport a la transformació digital dels seus models de negocis per tal de dur a terme de forma més competitiva el disseny, la fabricació, la comercialització i la promoció dels seus productes. La subvenció atorgable és de fins al 65% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 4.000 euros.  
  • Millora del grau de sostenibilitat i circularitat de les marques de moda catalanes: Dotat amb 175.000 euros, aquest programa pretén fomentar la competitivitat de les empreses del sector de la moda a Catalunya donant suport a la incorporació de processos, eines i matèries sostenibles que millorin el grau de circularitat dels seus productes així com la recuperació i reciclatge dels residus generats de la seva activitat. La subvenció atorgable és de fins al 65% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 4.000 euros.
  • Creixement i competitivitat de l’empresa artesana: Dotat amb 475.000 euros, aquest programa busca potenciar el creixement i la competitivitat del sector de l’artesania, donant suport a la seva transformació digital, internacionalització, i comercialització, així com reforçar l’estructura de les empreses artesanes, dotant-los d’eines per a la infraestructura, gestió i processos de producció sostenibles. Fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 2.500 euros.
  • Suport als municipis en l’àmbit de l’artesania: Dotat amb 75.000 euros, aquest programa busca fomentar la implantació d'establiments d'activitats singulars de caràcter artesanal, especialment amb l’obertura de locals buits, prestigiar les fires i fires-mercats d’artesania, i dinamitzar els museus i centres d’interpretació de l’artesania. La subvenció atorgable és de fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 7.000 euros.

 

Trobareu més informació a les bases reguladores i a les resolucions de les convocatòries de comerç i serveis, moda i artesania.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia