Protecció Civil

Alerta FERROCAT per un accident ferroviari a Vila-seca

Activada l'Alerta del Pla FERROCAT per un accident ferroviari a Vila-seca (Tarragonès)

query_builder   13 juny 2022 01:04

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del Pla FERROCAT per un accident ferroviari a Vila-seca (Tarragonès)

  • En l’accident 29 persones han estat ateses pel SEM
  • L'Alerta ja s'ha desactivat un cop s'han atès tots els afectats i s'ha establert un servei alternatiu per carretera a les línies afectades.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril en fase d'ALERTA per un accident entre una locomotora d’un tren de mercaderies i un tren de passatgers, amb 75 viatgers, que cobria la ruta Barcelona – Tortosa. L'Alerta ja s'ha donat per finalitzada un cop s'han pogut atendre tots els afectats i s'ha establert un servei alternatiu per carretea a les línies R15 i R16 de Rodalies, des de Tarragona fins a Móra i Tortosa respectivament.

A les 21:54h ADIF ha informat d'un xoc frontal entre una locomotora i un tren  Regional que feia el trajecte  Barcelona (19.43) – Tortosa (22.20) a la sortida de Vilaseca (sentit sud), per causes que s’estan investigant.

Els Bombers de la Generalitat han activat 12 dotacions, entre les quals la unitat del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) amb el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que tornava d’un servei  per un ciclista ferit, en una zona de difícil accés, a Pratdip.

Efectius dels Bombers han coordinat el triatge de les persones ferides i l’evacuació del tren, han revisat els sis vagons de passatgers i han descartat que hi hagués cap altra persona a l’interior. També s’ha revisat la locomotora de mercaderies ja que alertaven que fumejava després de la col·lisió, però s’ha descartat qualsevol incendi, tant a la locomotora com a la cabina.

En la resolució de l’incident també s’han activat el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Vila-seca, la tècnica municipal de Protecció Civil de Vila-seca i dos tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat.

Balanç de persones afectades

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat 11 unitats, ha atès a 29 persones en dos focus, sense que cap d’elles es trobés en estat crític. D’aquestes, 22 han necessitat trasllat a un centre sanitari:

  • 5 greus als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII
  • 17 lleus, a Salou, Cambrils i Vilaseca.

Servei ferroviari interromput

Segons ha informat Renfe, a causa d’aquest accident es troba interrompuda la circulació ferroviària al tram Tarragona – Vilaseca / Cambrils – Reus.

Per tal de garantir la mobilitat dels viatgers de les línies afectades, R15 i R16 Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera des de Tarragona fins a Móra i Tortosa, respectivament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia