Educació

Graduació

Prop de 700 alumnes es graduen en la promoció 2018-2022 dels Ensenyaments Artístics Superiors

query_builder   13 juny 2022 20:01

event_note Nota de premsa

Prop de 700 alumnes es graduen en la promoció 2018-2022 dels Ensenyaments Artístics Superiors

 

  • El conseller d’Educació n’ha presidit l’acte de graduació, que s’ha dut a terme aquesta tarda al teatre Victòria de Barcelona
  • Gonzàlez-Cambray ha reclamat “el dret a la cultura”, que considera “intrínsecament lligat a l’educació

 

Graduació 1

Un total de 694 alumnes s’han graduat aquest any en la promoció 2018-2022 dels Ensenyaments Artístics Superiors. D’aquests, prop de 370 han assistit avui a la tarda a l’acte de graduació, que s’ha celebrat al Teatre Victòria de Barcelona. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, qui ha presidit l’acte, ha manifestat a l’alumnat que “heu escollit un ofici, un estil de vida, que contribuirà a la transformació de la societat en què vivim”.

 

Gonzàlez-Cambray també ha destacat que “l’art, el disseny, la música, el teatre, la dansa,  i la cultura en general són la porta d’accés a la creativitat, a la integració, al gaudi col·lectiu i a l’esperit crític. El seu accés és un dret constitutiu de l’estat del benestar, conjuntament amb la salut, l’educació i les polítiques socials”. Ha afegit que “com a conseller d’Educació deixeu-me que us digui que és un dret ­-el dret a la cultura- que considero intrínsecament lligat a l’educació”.

Graduació 2

L’alumnat que s’ha graduat avui ha finalitzat els seus estudis d’Art Dramàtic, Conservació i Restauració de Béns Culturals, Dansa, Disseny i Música. Concretament, la promoció ha cursat entre 2018-2022 alguna de les següents especialitats d’ensenyaments artístics superiors, equivalents a titulació universitària: música dansa, art dramàtic, disseny, o conservació i restauració de béns culturals.

 

L’acte, organitzat conjuntament entre el Departament d’Educació i els diferents centres de titularitat pública i privada de Catalunya, ha comptat amb la compositora catalana Raquel Garcia-Tomàs, com a padrina de la promoció. S’ha lliurat un obsequi als directors i autoritats que ha estat dissenyat per alumnes de l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya, ESDAPC.

 

A la graduació hi han assistit prop de 1.200 persones, i durant l’acte han tingut lloc actuacions a càrrec d’alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC); i dels Centres Autoritzats d’Ensenyaments Artístics Superiors de Música Taller de Músics i Jam Session. L’acte ha estat conduït per dos alumnes d’aquesta promoció, Guillermo Vernal Salazar  i Laia Aragall Folch, de l’Escola d’Art Dramàtic Eòlia,  que han presentat les actuacions i les autoritats al llarg de la tarda.

 

Els centres participants a l’acte han estat els següents: l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC), l’Escola Superiors de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya ESDAP, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), els centres autoritzats d'ensenyaments artístics de disseny LCI i de disseny IED, i els centres autoritzats d'ensenyaments artístics superiors d'art dramàtic Eòlia, de música Taller de Músics i música Jam Session.

 

 

13 de juny de 2022

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia