Empresa i Treball

Empresa i Treball obre la convocatòria 30 Plus per fomentar la inserció laboral de les persones majors de 30 anys

Empresa i Treball obre la convocatòria 30 Plus per fomentar la inserció laboral de les persones majors de 30 anys

query_builder   14 juny 2022 08:45

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre la convocatòria 30 Plus per fomentar la inserció laboral de les persones majors de 30 anys

  • El programa 30 Plus, dotat amb un pressupost de 23 milions d’euros, permet desenvolupar projectes per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 i més anys
  • Fins al 30 de juny es podran inscriure les entitats susceptibles de ser beneficiàries

El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert la convocatòria del 30 Plus per a les persones de 30 anys i més en situació d’atur. S’hi destinen un total de 23.056.172 d’euros, repartits en dues convocatòries. La primera, destinada a les actuacions de prospecció, formació i acompanyament, dotada amb 8.149.717 d’euros. I la segona, per subvencionar les contractacions, compta amb un pressupost de 14.906.455 euros. Les dues convocatòries permetran que 2.400 persones, actualment en situació d’atur, puguin accedir al món laboral.

Fins al 30 de juny, ambdós inclosos,  ja es poden inscriure les entitats promotores d’actuacions de prospecció, formació i acompanyament dins del programa 30 Plus. S’hi poden presentar les entitats locals de les demarcacions de Barcelona amb més de 40.000 habitants; les de Tarragona amb més de 30.000 visitants; les de Girona amb més de 40.000 habitants; les de Terres de l’Ebre amb més de 20.000 habitants i les de Lleida amb més de 12.000 habitants. Així mateix, també s’hi poden inscriure les entitats jurídiques de creació voluntària i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya.

Les entitats beneficiàries tindran 12 mesos per a l’execució del programa, iniciant-les des de l’1 d’octubre de 2022 i finalitzant-les el 30 de setembre de 2023. Les actuacions ocupacionals a realitzar en aquesta convocatòria són: la prospecció i assessorament d’empreses; l’acompanyament en el procés de contractació i formació; i la capacitació vinculada al contracte de treball i les necessitats de la persona participant.

En aquesta convocatòria, es prioritzarà l'atenció dels col·lectius amb especials dificultats d'inserció laboral com les persones aturades de llarga durada. Des de la seva implantació, aquest programa ha permès que prop de 10.000 persones s’hagin reincorporat al món del treball.

Properament, s’obrirà la convocatòria específica per subvencionar les contractacions, dotada amb gairebé 15 milions d’euros.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia