Recerca i Universitats

PAU22

La secretària general del CIC, Cristina Gelpí, destaca la normalitat amb què s'està desenvolupant el primer dia de la prova d'accés a la universitat (PAU)

query_builder   14 juny 2022 13:49

event_note Nota de premsa

La secretària general del CIC, Cristina Gelpí, destaca la normalitat amb què s'està desenvolupant el primer dia de la prova d'accés a la universitat (PAU)

PAU22

Més de 40.000 alumnes (40.557) han començat avui la prova d'accés a la universitat (PAU), que de moment s’està desenvolupant “amb normalitat i sense incidències destacables”. Així ho ha destacat la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, durant una compareixença davant els mitjans en què ha celebrat que “aquestes PAU són les del retorn a la normalitat després de dos anys molts durs per culpa de la pandèmia que, malgrat tot, es van poder superar amb èxit gràcies a l’esforç de tothom”.

Aquest matí s’han realitzat les proves corresponents a la matèries comunes del batxillerat que formen part de la fase general: Llengua castellana i literatura i Llengua estrangera. En l'examen de Llengua castellana i literatura –el primer que s’ha realitzat– els estudiants han fet exercicis de comprensió lectora, expressió escrita i reflexió lingüística. En l’opció A, el text corresponia a un extracte de l’obra “María bonita” de Ignacio Martínez de Pisón. En l’opció B, els estudiants havien d’analitzar el text «Las palabras como prismas» de Ignacio Bosque publicat a Archiletras. Revista de Lengua y Letras. En la prova de llengua estrangera, l’anglès ha estat la llengua escollida majoritàriament pels estudiants amb un 98,57% (32.776 estudiants), molt per davant del francès amb un 1,03% (346), l'alemany amb 0,27% (90) i l’italià amb 0,12% (38).

En la seva intervenció, Gelpí ha anunciat que durant l’últim dia de la convocatòria ordinària de les proves PAU es realitzarà una prova per testar dues tecnologies que permeten la tria d’opcions de manera anònima. Concretament, es testaran la tecnologia de codis QR i la tecnologia de geolocalització a espais interiors per Bluetooth en la distribució de l’idioma dels enunciats. Aquesta prova de concepte es farà en dues aules de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) durant els últims exàmens de dijous. “Enguany, explorem aquest sistema de tria i distribució d’exàmens en relació a la llengua de l’enunciat però en el futur aquesta tecnologia ens permetrà aplicar-la per obtenir informació com ara la de la matèria escollida per examinar-se en el cas de les optatives”, ha explicat Gelpí.

En els dos casos, a l’entrada de l’aula els estudiants agafaran una etiqueta amb un codi QR o en forma de botó (en el cas del Bluetooth) i la deixaran a sobre de la taula, el que permetrà conèixer l’opció escollida ja sigui a través d’una aplicació que llegirà el codi QR amb un dispositiu mòbil, o en el mapa de taules de l’aula que mostrarà en l’ordinador del tribunal la tria de l’alumnat. Aquesta prova de concepte ha estat desenvolupada a petició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per l’Àrea TIC del Departament de Recerca i Universitats en col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

La primera jornada de les proves PAU continuarà després de la pausa del migdia amb les proves corresponents a les matèries de modalitat. Els estudiants s’examinaran d’Anàlisi musical, Cultura audiovisual, Electrotècnia, Física i Geografia. Els enunciats dels exàmens i els criteris de correcció en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, a Canal Universitats.

Demà, les proves continuaran al matí amb l’examen corresponent a la matèria comuna de la fase general, Llengua catalana i literatura. En aquest enllaç podeu consultar l’horari de les proves  corresponents als tres dies d’exàmens.

Matriculats per demarcacions i per gènere

La distribució dels estudiants matriculats a la PAU per demarcacions és la següent:

  • Barcelona: 30.886
  • Girona: 3.661
  • Lleida: 2.304
  • Tarragona: 3.706

Per gènere, d’un total de 33.250 d’estudiants matriculats a la fase general de la PAU, 19.323 són dones i 13.927 homes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia