Esport

sge

Esportcat referma el suport a l'esport femení català amb el patrocini de l'equip ciclista Massi-Tactic UCI Women's Team

query_builder   15 juny 2022 13:12

event_note Nota de premsa

Esportcat referma el suport a l'esport femení català amb el patrocini de l'equip ciclista Massi-Tactic UCI Women's Team

  • Segons Anna Caula, l’acord reforça l’aposta del Govern de “donar visibilitat a les dones en l’esport i generar nous referents” en aquest àmbit
sge
La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell, han signat avui el contracte de patrocini pel qual Esportcat dona suport a l’equip Massi-Tactic UCI Women’s Team durant el 2022 perquè pugui continuar competint a l’elit del ciclisme femení internacional.

Anna Caula ha explicat que aquest patrocini, una via de suport excepcional del Govern, referma l’aposta de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) de “projectar l’esport femení, donar visibilitat a les dones en l’esport i generar nous referents que puguin competir al màxim nivell internacional”, dues de les prioritats de la política esportiva del Govern en el marc de la “legislatura de l’esport femení”.

La secretària general també ha felicitat la tasca del club gironí al màxim nivell del ciclisme femení de carretera, on competeix des de fa quatre temporades, cosa que demostra la “gran feina de l’entitat a l’hora de treballar el planter i fer sortir figures destacades que són referents per a les més joves”. Finalment, ha subratllat que aquesta vinculació amb el Massi-Tactic ens permet “projectar l’ADN esportiu català a nivell internacional”.

Per la seva banda, Sergi Güell ha declarat que "estem molt contents amb aquest acord amb la Generalitat i de portar la marca Catalunya arreu del món”. “Portem anys treballant per aconseguir tenir un equip professional 100 per 100 de casa, i aquest acord és un petit pas que pot ajudar les corredores a començar a ser ciclistes professionals. Cada cop hi ha més noies que practiquen el ciclisme i per nosaltres és un orgull poder estar a les millors curses del món", ha afegit. En l’acte, celebrat a l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, també hi han assistit el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, i el team manager del Massi-Tactic, Angel Gonzalez.

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, l’únic equip català femení que competeix a l’elit mundial, afronta enguany la quarta temporada com a equip continental al màxim nivell del ciclisme femení de carretera. Ho fa amb un equip de 13 ciclistes que barreja joves corredores de casa amb internacionals, on destaquen la vallesana Sara Méndez, la tarragonina Mireia Benito, l'empordanesa Mireia Trias i l'osonenca Martina Moreno, al costat de la gaditana i experimentada Belén López i de vuit ciclistes d’altres països com l'alemanya Corinna Lechner, la polonesa Aurela Nerlo, la sueca Nathalie Eklund, la portuguesa Sofia Gomes, l'equatoriana Miryam Nuñez, la mexicana Andrea Ramírez, l'eslovena Spela Kern i l'holandesa Maaike Coljé.

Des que va començar la temporada, el febrer passat, i fins al setembre, el Massi-Tactic, haurà competit en un una trentena de curses estatals i internacionals, algunes de les quals de la UCI WorldTour, el primer nivell, a Itàlia, Bèlgica, França, Suïssa, la República Txeca, Països Baixos i a tot l’Estat.

La temporada passada l’equip ja va participar en proves de la màxima divisió, World Tour, on les ciclistes van brillar contra els millors equips del món, van sumar podis en curses internacionals per Europa i es van proclamar campiones per equips i en individuals de la Copa d’Espanya i de la Copa Catalana. 

El CC Baix Ter es va fundar el 1990 i va crear el seu primer equip femení ara fa 11 anys per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Tot i la creació de l’equip UCI al 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter i segueix disposant d’un segon equip amateur (Catema.cat) que participa en proves territorials i del qual han sortit ciclistes que han competit al primer equip.

Altres accions de suport a l’esport femení

El patrocini de l’equip Massi-Tactic se suma a altres accions que la SGEAF porta terme per ajudar a la promoció i projecció de l’esport femení. Entre d’altres, el patrocini d’esdeveniments rellevants com l'Estrella Damm Ladies Open de golf i el primer equip femení al Dakar 2022, o el suport a l’organització de competicions de màxim nivell com el Mundial handbol de Granollers i els propers Europeu de softbol i Mundial d'hoquei sobre herba, així com a la creació del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, un circuit que ha donat visibilitat a les joves tennistes del país.

A banda, Esportcat multiplica per quatre l’import destinat a l’esport femení en la convocatòria de subvencions per a l'organització i participació en activitats esportives federades corresponents a la temporada 2021-2022, que està dotada amb un total de 3 milions d’euros.

1  

Imatges

Fotografia de la signatura del contracte de patrocini (Autor: Massi Tactic)

Fotografia de la signatura del contracte de patrocini (Autor: Massi Tactic) 475

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia