Territori

Sant Quirze de Besora

Llum verda al nou planejament urbanístic de Sant Quirze de Besora

query_builder   15 juny 2022 15:19

event_note Nota de premsa

Llum verda al nou planejament urbanístic de Sant Quirze de Besora

  • La comissió de la Catalunya central també aprova la construcció d’una depuradora soterrada a Rupit

La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya central, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha donat llum verda aquest dimecres al Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Sant Quirze de Besora (Osona).

El document proposa la creació de 262 nous habitatges al municipi. D’aquests,  144 es plantegen als nous sectors de La Vinya i el Pla de les bassetes. La resta es projecten per a zones urbanes ja desenvolupades, com Can Guixà o el Pla dels ocells. Predomina l’habitatge unifamiliar amb planta baixa i un pis d’alçada. Uns 40 dels nous habitatges han de ser de protecció oficial.

El text també preveu la consolidació del polígon a la zona del Serradet i la reconversió del sector de Can Trixet en una zona d’activitats econòmiques. El Pla planteja la construcció d’una variant per connectar el poble amb la C-17 i un nou pont sobre el Riu Ter.

Depuradora a Rupit

La Comissió, d’altra banda, ha aprovat la construcció d’una depuradora d’aigües residuals (EDAR) al municipi de Rupit i Pruit (Osona). La instal·lació estarà soterrada i evitarà l’abocament d’aigües residuals sense tractar a la riera. Estarà ubicada al sud-est de la població, on hi ha la fossa sèptica on actualment van a parar les aigües residuals. El projecte, de fet, també preveu la remodelació de la fossa sèptica per a poder ser reutilitzada pel nou sistema de depuració.

El text aprovat inclou també l’acondicionament del camí d’accés a la depuradora, amb el tram inicial pavimentat amb formigó a causa del pendent pronunciat. El traçat planteja aprofitar el camí existent que actualment dona accés al pont medieval.

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa en PDF 'Llum verda al nou planejament urbanístic de Sant Quirze de Besora'

Nota premsa en PDF 'Llum verda al nou planejament urbanístic de Sant Quirze de Besora'
PDF | 229

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia