Recerca i Universitats

PAU22

La consellera Geis destaca el "bon funcionament de les PAU que ha permès que es facin amb total normalitat"

Geis ho ha dit en el transcurs d'una visita als tribunals de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB)

query_builder   16 juny 2022 12:48

event_note Nota de premsa

La consellera Geis destaca el "bon funcionament de les PAU que ha permès que es facin amb total normalitat"

Geis ho ha dit en el transcurs d'una visita als tribunals de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB)

PAU22

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha visitat avui en l’últim dia de la prova d’accés a la universitat (PAU) els tribunals de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB). En les seves aules, la consellera ha tingut ocasió de parlar amb els responsables de les proves, estudiants i professorat que els acompanya durant la realització dels exàmens.

En la trobada, Geis ha agraït als responsables dels tribunals “el seu compromís i la seva feina que ha permès garantir el bon funcionament de les proves” i que s’hagin pogut fer, en el primer any postpandèmia, “amb plena normalitat”. Igualment, la consellera ha animat els estudiants en l’últim dia d’exàmens i ha celebrat la seva “il·lusió per incorporar-se al sistema universitari català”. Finalment, Geis ha donat les gràcies al professorat per “l’acompanyament i suport constant” que fan a l’alumnat durant aquests dies.

En el tercer i últim dia d’exàmens de la prova d'accés a la universitat (PAU), els estudiants s'han examinat aquest matí en la fase general de l’última matèria comuna, Història. A la prova d'Història han hagut d’escollir dos exercicis dels quatre que es proposaven. En el primer havien de comentar un text de la Unió Catalanista sobre les Bases per a la Constitució Regional Catalana, del 1892. En el segon, els estudiants havien de comentar els resultats obtinguts per la Unión de Centro Democrático (UCD) a les eleccions legislatives del 15 de juny de 1977. En la tercera possibilitat havien d’analitzar el discurs pronunciat per Francesc Macià a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el 14 d’abril de 1931. I a la quarta calia comentar una fotografia feta a Barcelona el 1942 del dictador Francisco Franco. En tots els casos, els estudiants havien de contextualitzar històricament els documents i respondre les preguntes plantejades relatives al seu contingut.

Després, els estudiants s’han examinat de matèries de modalitat corresponents a Dibuix artístic, Llatí, i Matemàtiques. I per la tarda ho faran de les proves de Biologia, Dibuix tècnic, Història de l’art, Història de la Filosofia, i Literatura castellana.

Els exàmens en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, a la web d’inici de Canal Universitats: http://universitats.gencat.cat/

Un cop finalitzats els exàmens, els més de 40.000 estudiants que han fet les proves aquests dies podran conèixer els resultats a partir del 29 de juny al Portal d’accés a la universitat. En el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Com és costum, tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació a les PAU superior o igual a 9 punts en la fase general rebran una distinció del Govern de la Generalitat de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia