President

El cap de l'Executiu ha encapçalat la inauguració del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona (Fotografia: Arnau Carbonell)

President Aragonès: "El Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center és pioner a Catalunya i a Europa, en la seva dimensió i focalització"

query_builder   16 juny 2022 15:45

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center és pioner a Catalunya i a Europa, en la seva dimensió i focalització"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest migdia la inauguració d’aquest nou equipament, que permetrà augmentar un 35% la capacitat de l’hospital Sant Joan De Déu d’atendre nous casos de càncer infantil
  • El conseller de Salut ha fet èmfasi en la importància que aquest centre hagi estat pensat i dissenyat “no només per a les famílies, sinó amb les famílies”
  • El centre obrirà a finals de juny i s’ha finançat gràcies al suport de 15 donants fundadors i milers de donatius de la societat civil que han permès recaptar els 37 milions d’euros requerits per al projecte
El cap de l'Executiu ha encapçalat la inauguració del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona (Fotografia: Arnau Carbonell)
El cap de l'Executiu ha encapçalat la inauguració del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona (Fotografia: Arnau Carbonell)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon i Pallàs, ha encapçalat aquest migdia la inauguració del Sant Joan de Déu (SJD) Pediatric Cancer Center Barcelona, el primer centre monogràfic d’oncologia pediàtrica “pioner a Catalunya, el conjunt de l’Estat i a Europa, en la seva dimensió, focalització, recerca i assistència en el tractament del càncer infantil”. Com ha expressat el cap del Govern, “això ens ha de fer sentir orgullosos de que aquest país quan cal es mobilitza i ho fa per compartir-ho amb tothom”, ha explicat.

En el seu parlament, Aragonès ha volgut posar en valor el treball col·lectiu i “la voluntat cooperadora” del conjunt de la sanitat catalana però especialment també de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Ordre Hospitalari dels Germans de Sant Joan de Déu, que ha permès l’obertura d’aquest nou equipament, “un nou instrument que tenim a l’abast per donar vida”.

També ha remarcat “el compromís” de tots els donants. Des dels que van fer el primer impuls, fins als centenars de persones que han anat aconseguint petites donacions, o les associacions de pacients, que amb el seu testimoni interpel·len el conjunt de la societat, “una eina imprescindible per la conscienciació que porti al compromís i a la donació”.

A banda, el cap del Govern també explicat que la investigació en salut “és el pilar fonamental de la recerca del nostre país”, fet que el nou centre hospitalari permetrà impulsar.

Durant la seva intervenció, el conseller de Salut ha assegurat que aquest nou centre representa “un important pas endavant per a l’atenció oncològica pediàtrica a Catalunya”. En aquest sentit, també ha agraït la col·laboració dels donants per fer possible aquest nou centre i ha destacat la importància del mecenatge a l’hora de donar resposta als reptes que “tenim plantejats com a societat, i específicament, en l’àmbit de salut” perquè és on es veu “el compromís amb els valors de la societat i amb els de la salut”.

Argimon també ha fet èmfasi en la importància que aquest centre hagi estat pensat i dissenyat no només per a les famílies, sinó amb les famílies. “Aquesta cocreació, recollint les opinions i les necessitats de les famílies de forma participativa, i que l’espai contempli tot el necessari per als pares i les mares que acompanyin els seus fills i les seves filles en els processos oncològics és un aspecte remarcable”.

A l’acte també hi ha participat el director gerent de l’hospital, Manel del Castillo; el superior general de l’Ordre Hospitalari dels Germans de Sant Joan de Déu, Jesús Etayo; una representant de les famílies, Nieves Tejada; la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa i l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, entre d’altres autoritats i representants. Després de la inauguració, el president i el conseller també han fet una visita per les noves instal·lacions.

Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Centre Barcelona

El Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Centre Barcelona obrirà les seves portes a finals de juny, i ha estat possible gràcies a la col·laboració tant dels 15 donants fundadors,  com dels milers de donatius de la societat civil, que han permès recaptar els 37 milions d’euros necessaris per a construir aquest equipament.

Amb l’obertura d’aquest nou centre, que pertany a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, es preveu augmentar un 35% la capacitat de l’hospital d’atendre nous casos de càncer pediàtric cada any, passant dels quasi 300 actuals als 400 anuals. El centre atendrà pacients d’arreu de l’estat i d’altres països, especialment de Llatinoamèrica, on també desenvolupa programes formatius locals per als seus especialistes.

L’equipament s’ubica en un edifici de 14.000 metres quadrats connectat al propi Hospital Sant Joan de Déu mitjançant una galeria coberta elevada i té cinc plantes, de les quals un 70% es destinen a espais per a l’assistència mèdica, mentre que un 30% està destinat als espais per a la investigació i el desenvolupament. Disposa de 37 habitacions individuals, 8 cambres per al trasplantament, 28 box per a l’hospital de dia i 21 consultes externes. Hi treballarà un equip professional multidisciplinar de més de 150 persones.

Les noves instal·lacions contribuiran a seguir incrementant la capacitat de curació del càncer infantil i adolescent oferint una atenció integral i personalitzada.

3  

Imatges

El president Aragonès durant la inauguració

El president Aragonès durant la inauguració 206

El president Aragonès durant la seva intervenció

El president Aragonès durant la seva intervenció 126

El president ha visitat les instal·lacions del nou equipament sanitari

El president ha visitat les instal·lacions del nou equipament sanitari 93

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia