Igualtat i Feminismes

Taller sobre productes menstruals reutilitzables.

S'inicia el repartiment de productes menstruals reutilitzables a dones ateses a la xarxa de violències masclistes

query_builder   17 juny 2022 16:17

event_note Nota de premsa

S'inicia el repartiment de productes menstruals reutilitzables a dones ateses a la xarxa de violències masclistes

  • Emmarcat en l’acció “La meva regla, les meves regles”, el repartiment i les sessions d’educació menstrual han començat a Figueres i s’estendran per la resta de recursos residencials al llarg de l’any.
  • Es formarà a les professionals de la xarxa d’atenció a les violències masclistes per tal que puguin acompanyar les dones en conèixer el cicle menstrual i trencar mites sobre la regla.
Taller sobre productes menstruals reutilitzables.
El projecte “La meva regla, les meves regles” continua el seu desplegament oferint productes menstruals reutilitzables (copa, calces i compreses) a dones ateses per la xarxa de violències masclistes. El repartiment, que va acompanyat de sessions d’educació menstrual en què s’explica el funcionament dels productes i s'acompanya les dones en el coneixement del propi cos i del cicle menstrual, trencant mites i tabús, s’ha iniciat a Figueres.

Avui repartim productes menstruals reutilitzables i duem a terme una sessió d’educació menstrual destinada a dones que estan en els serveis d'acollida i recuperació de la xarxa d'atenció a les violències masclistes perquè són dones que han vist vulnerats els seus drets, i aquest és un projecte de drets: el dret a l’equitat menstrual”, ha compartit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, durant la sessió.

Verge ha continuat afirmant que “apropar el projecte a aquestes dones permet abordar la seva recuperació i empoderament, perquè la violència masclista ens deixa a les dones en una situació de major vulnerabilitat econòmica”, i ha afegit que “és un objectiu de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes que totes les dones puguin accedir al dret a l'equitat menstrual i conèixer molt millor el propi cos”.

El repartiment de productes menstruals reutilitzables i les sessions d’educació menstrual arribaran a totes les dones ateses en serveis residencials de la xarxa d’atenció a violències masclistes durant aquest any. L’objectiu és acabar amb la pobresa menstrual, amb productes sostenibles tant ambientalment com econòmicament.

A més, es formarà a les professionals que treballen en els serveis de la xarxa, per tal que puguin acompanyar les dones en el coneixement del seu propi cos i en l’empoderament amb la seva salut menstrual.


Pla d’equitat menstrual

L’acció “La meva regla, les meves regles” forma part de la primera fase del Pla d’Equitat Menstrual, que vol garantir al conjunt de dones i persones menstruants del país l’equitat menstrual, entesa com la garantia d’accés als productes menstruals que esculli cadascuna, posant al seu abast que siguin reutilitzables i mediambientalment sostenibles, així com a tota la informació sobre la menstruació que li permeti prendre decisions en relació amb el seu cos i la seva salut menstrual, trencant amb els tabús i els estigmes.

El projecte es va iniciar el darrer mes de maig amb el repartiment de productes menstruals sostenibles (copes, calces i compreses) i sessions d’educació menstrual a alumnes de tercer d’ESO de 24 centres educatius. Durant el curs vinent, es distribuiran a la resta de centres educatius.


Visita a Figueres

El repartiment de productes menstruals sostenibles s’ha realitzat en el marc d’una visita institucional a l’Ajuntament de Figueres, en què han acompanyat a la consellera Verge l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó Saus, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral Olivé, i la directora dels Serveis Teritorials d’Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta Solà. A més de visitar el consistori, també s’han reunit amb l’Associació Mussidal Alt Empordà, associació de dones senegaleses, gambianes i guineanes de la comarca, amb seu a Figueres i 16 anys de trajectòria. L'entitat impulsa una xarxa d’ajuda mútua a Figueres i participa en projectes de cooperació amb el Senegal, amb entitats de dones del país.

4  

Imatges

Signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Figueres.

Signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Figueres. 57

Visita institucional a l'Ajuntament de Figueres.

Visita institucional a l'Ajuntament de Figueres. 86

Taller sobre productes menstruals reutilitzables.

Taller sobre productes menstruals reutilitzables. 98

Kit de productes menstruals reutilitzables.

Kit de productes menstruals reutilitzables. 75

1  

Talls de so

Declaracions de la consellera Tània Verge.
mp3 | 727

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia