Delegació a Tarragona

.

Balanç del primer any de Govern al Camp de Tarragona

query_builder   22 juny 2022 12:20

event_note Nota de premsa

Balanç del primer any de Govern al Camp de Tarragona

Complerts els 365 dies de la seva presa de possessió, l’actual delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha presentat aquest matí en roda de premsa les principals actuacions que s’han dut a terme a la demarcació i que ha comptat amb l’assistència de les directores i directors dels Serveis Territorials

.
La delegada del Govern,Teresa Pallarès, juntament amb les directores i els directors dels Serveis Territorials
  • La delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha fet balanç del primer any de legislatura al Camp de Tarragona, on ha destacat que les polítiques al servei de les ciutadanes i ciutadans del territori en la gestió de la pandèmia de la Covid-19, i l’inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna, han marcat bona part de l’agenda del Govern.
  • S’han desencallat projectes clau per a la ciutat de Tarragona com el Fòrum Judicial i la Ciutat del Repòs, s’han començat les obres del nou Hospital Joan XXIII i s’ha efectuat el traspàs del Palau d’Esports Catalunya a l’Ajuntament.


El primer tram del mandat ha estat caracteritzat per l’esforç, que tant l’Administració de la Generalitat, com la resta d’administracions del territori, han portat a terme per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid. Les campanyes de vacunació, les mesures de contenció i la gestió del dia a dia, han representat un important volum del treball “on la coordinació amb tots els actors implicats ha estat fonamental”, segons ha destacat la delegada. S’ha treballat amb els sectors econòmics més afectats per la crisi, com és cas del turisme, l’hostaleria, o la restauració.

L’inici de la guerra a Ucraïna, fet que ha comportat que més de 3.000 ucraïnesos es refugiïn als dispositius d’allotjament d’urgència del Camp de Tarragona, juntament amb la gestió de la Covid han motivat la celebració de més d’una vintena de reunions amb els sectors implicats i representants del món local oferint-los en aquestes trobades un espai d’informació i assessorament.


Accions més destacades del primer any i projectes de futur

Pallarès ha posat en valor que aquest 2022 és l’any dels grans projectes. Al gener es van iniciar les obres de canalització del barranc de Barenys a Salou, l’actuació finançada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), amb un cost de 17 milions d'euros s'executarà en un termini de 18 mesos. Amb aquesta actuació llargament reivindicada s’evitaran possibles inundacions.

També s’ha a tret a licitació la redacció del projecte constructiu del primer tram del tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca. El document definirà tècnicament les actuacions necessàries per a la implantació d’un sistema de tramvia, de 14,60 quilòmetres de longitud, als municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca.

En matèria de cohesió territorial, s’han iniciat els treballs per a la redacció del Pla director de Mobilitat al Camp de Tarragona que definirà les estratègies de mobilitat d’una àrea amb 640.000 habitants de les sis comarques i que es preveu estigui enllestit a finals de l’any 2023.

S’han iniciat les obres d’ampliació del nou hospital Joan XXIII de Tarragona i s’ha inaugurat la primera fase de la nova UCI, amb la construcció de 12 boxs i una inversió total de 5,8 milions d’€ entre obres i equipaments.

Gràcies a la bona cooperació entre administracions, s’ha oficialitzat la cessió del Palau d’Esports de Catalunya a l’Ajuntament de Tarragona, donant compliment al compromís adquirit per la Generalitat.  

Continuen a bon ritme les obres de construcció del nou centre obert de Tarragona (COTA) i a finals d’aquest any es preveu la seva inauguració. També enguany està previst que s’elabori el projecte de la Ciutat de la Justícia que es licitarà al 2023, amb un pressupost previst de 70 milions d’euros. D’aquesta manera Tarragona podrà disposar finalment d’unes dependències judicials concentrades en un únic equipament com la resta de capitals catalanes, que s’ubicarà a la zona del Francolí.

D’altra banda, la implementació del Plaseqta segueix el seu calendari, ja han començat les campanyes informatives per incrementar la conscienciació a la població. Està prevista la instal·lació de més alarmes i sensors, i la realització d’un simulacre abans d’acabar l’any. També el SEM ha posat en funcionament una nova unitat especialitzada en risc químic, que té com a objectiu donar resposta a les emergències químiques que s’originin a les nostres comarques.

La delegada ha subratllat també la importància de la inversió estratègica de l’empresa sudcoreana Iljin a Mont-roig del Camp, anunciada en les últimes setmanes. Una inversió de 600 milions d’euros en una planta per fabricar components de bateries, producte d’alt valor afegit. Es preveu que generarà 500 nous llocs de treball amb la previsió d’obrir el 2024 una fàbrica de 30.000 metres quadrats. 

La lluita contra la violència de gènere també ha estat un dels eixos principals de treball del Govern. La delegada ha recordat que les dades dels últims anys són molt alarmants i s’ha de treballar per acabar amb aquesta lacra social.

De cara al futur, Pallarès ha explicat que s’està treballant en donar forma al projecte d’un edifici únic que agrupi els diferents departaments de la Generalitat seguint els criteris d’eficiència i sostenibilitat, amb el propòsit de prestar un millor servei al ciutadà. D’aquesta manera s’optimitzaran recursos humans i materials. En aquesta línia la delegada ha volgut deixar clar que “som una Administració al servei de la ciutadania” i que tant des de la Delegació del Govern, com des de la resta dels Serveis Territorials dels diferents departaments de la Generalitat es treballa amb aquesta vocació de servei.  

En clau territorial  

La delegada ha explicat que el Govern continuarà treballant per donar resposta a les reclamacions i neguits de les nostres comarques, atenent tant les demandes dels pobles més petits, amb unes necessitats específiques i diferents, com a la resta del territori, i ha reiterat com en altres ocasions que “el reconeixement del món rural és una prioritat i la cohesió social del país per defensar l’equilibri territorial ha de ser compartida sense deixar cap territori enrere”. En el transcurs del mandat, la delegada ha visitat ja 38 municipis del territori, entre ells les cinc capitals de comarca, i s’ha compromès a recórrer els 119 municipis del Camp de Tarragona durant la legislatura per conèixer sobre el terreny les inquietuds del seus alcaldes i alcaldesses.

A més, el conjunt dels representants del Govern de la Generalitat (president, consellers i alts càrrecs) així com la presidenta del Parlament de Catalunya, han visitat almenys una vegada durant aquest any les nostres comarques, liderant el rànquing de visites la comarca del Tarragonès, seguida pel Baix Camp, la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Priorat.

També ha fet un repàs de les seves trobades de treball, més d’una vintena amb empreses de la demarcació, xifra que es repeteix amb les trobades realitzades amb entitats socials, culturals i col·legis professionals. Ha participat o assistit en 106 actes i ha recorregut gairebé 40.000 quilòmetres.  

.
La delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, en un moment de la seva intervenció

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 2165

Fotografia 2

Fotografia 2 1518

1  

Fitxers adjunts

Annex balanç

Annex balanç
PDF | 518

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia