Direcció General de Comunicació

La nova línia de finançament tindrà una dotació de 9,5 milions d'euros i anirà dirigida a impulsar projectes estratègics de país

El Govern acorda ampliar els serveis de finançament d'Avançsa amb la creació de la Línia de Projectes Extraordinaris

query_builder   21 juny 2022 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern acorda ampliar els serveis de finançament d'Avançsa amb la creació de la Línia de Projectes Extraordinaris

  • La nova línia de finançament tindrà una dotació de 9,5 milions d'euros i anirà dirigida a impulsar projectes estratègics de país
El Govern ha autoritzat avui el Departament d’Empresa i Treball a crear, a través d’Avançsa, la Línia de Projectes Extraordinaris. Aquesta és una nova línia de finançament que comptarà amb una dotació inicial de 9,5 milions d’euros, i que té per objectiu impulsar projectes estratègics de país rellevants en termes d’innovació, creació d’ocupació i foment del reequilibri territorial, entre d’altres.  

Els projectes hauran de complir tres dels següents requisits:

  • Alt impacte en creació d’ocupació de qualitat.
  • Alt impacte en ocupacions d’alt valor afegit.
  • Projecte innovador amb una forta component d’investigació i recerca.
  • Projectes altament complexos.
  • Projectes de caràcter exponencial.
  • Projectes en fase pilot.
  • Projectes centrals per hubs.
  • Projectes d’alt impacte territorial.
  • Projectes amb fort reconeixement institucional
  • Projectes amb impacte notable sobre els ODS.

Els instruments financers associats a aquesta línia seran els préstecs ordinaris garantits, els préstecs ordinaris amb coinversió, els préstecs participatius amb coinversió o l’entrada en el capital.

Avançsa, l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, com a instrument d’inversió del Departament d’Empresa i Treball té com a objectiu fomentar la col·laboració publicoprivada per desenvolupar el creixement i la consolidació d'empreses que aportin valor afegit, siguin sostenibles, competitives i viables. El marcat caràcter transversal d’aquests projectes queda en relleu amb la voluntat d’obtenir, per cada projecte, un informe favorable d’almenys dos Departaments de la Generalitat.

Línia de reactivació industrial

La Línia de Reactivació Industrial Post-Covid-19 canvia de nom per ampliar el seu abast i atendre els nous reptes que es plantegen a les empreses industrials del país, com els increments dels costos de les matèries primeres, l’encariment i endarreriment dels subministraments empresarials, les situacions macroeconòmiques adverses, les restriccions dels mercats de capital i canvis de la tendència de la demanda, entre d’altres. 

Avançsa també disposa d’altres dues línies de finançament: les Línies Innova, destinades a donar un suport financer a projectes empresarials innovadors en fase de creixement, i la Línia FomentCoop, adreçada a fomentar el cooperativisme i a millorar la competitivitat de projectes empresarials que activin una emprenedoria col·lectiva.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia