Drets Socials

Una trobada del programa de mentoria

Un grup d'estudiants de la UAB i joves migrats sols participen en una experiència pilot de mentoria social

query_builder   22 juny 2022 12:59

event_note Nota de premsa

Un grup d'estudiants de la UAB i joves migrats sols participen en una experiència pilot de mentoria social

  • Entre Joves de la Fundació Autònoma Solidària compta amb el suport del Departament de Drets Socials i busca contribuir a la desestigmatització del col·lectiu
  •  El secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha assistit aquesta tarda a la darrera activitat grupal del programa
Trobada d'estudiants amb joves migrats

Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han fet de mentors de joves migrats sols amb el nou projecte Entre Joves, basat en la inclusió social i el treball amb joventut migrada sola a través d’actuacions de voluntariat, com són les mentories, les activitats grupals i les activitats de sensibilització relacionades amb la temàtica. Entre Joves és una prova pilot iniciada aquest curs 2021-2022 entre la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut, i la Fundació Autònoma Solidària de la UAB, que han promogut espais de convivència i vincles entre la joventut migrada sola i l’alumnat de la UAB.

En el marc del projecte s’han establert 13 parelles de mentoria entre estudiants de la UAB i joves migrats atesos des de la Direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que actualment viuen i estudien o treballen en municipis propers a la universitat, com poden ser Rubí, Terrassa, Barberà del Vallès o Barcelona. L’alumnat que ha participat en aquesta primera edició cursa estudis a les facultats de Ciències, Veterinària, Dret, Comunicació i Polítiques, entre d’altres. Tant l’estudiantat com els joves participants tenen una edat compresa entre els 18 i els 25 anys, fet que distingeix aquesta mentoria respecte a d’altres propostes similars i facilita la relació entre iguals i la creació de vincles i de referències positives a través de la realització d’activitats per parelles i conjuntes.

El projecte permet contribuir a la desestigmatització de les persones joves migrades soles i fomenta en el jovent universitari una major consciència sobre la importància d'avançar cap a una societat més inclusiva, crítica i compromesa, mitjançant la participació i la implicació voluntària.

Aquest dimarts 21 de juny ha tingut lloc la darrera activitat grupal, una activitat de jocs esportius realitzada al Servei d'Activitat Física de la UAB, en la qual també hi ha assistit les persones educadores de referència dels joves participants, així com el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut del Departament de Drets Socials, Alexis Serra, i el director de la Fundació Autònoma Solidària, Jordi Prat. Si bé l'activitat s’ha pensat en format lúdic, s’ha aprofitat per fer també una valoració conjunta i detectar elements de millora de cara el curs que ve. Durant la jornada, el campus de la universitat ha acollit també una activitat de sensibilització dirigida a altres estudiants de la UAB i voluntaris de la fundació sobre migració i joves, a càrrec de la periodista Sara Montesinos. Dins el projecte, destaca també una activitat grupal que van fer el mes de maig consistent en un taller de rap de Versembrant amb la cantant Elane. Els joves estan enregistrant una cançó que parlarà sobre el sobre el racisme i la salut mental de la joventut.

Agents organitzadors i col·laboradors

Entre Joves és un programa de la Fundació Autònoma Solidària, entitat d’acció social universitària, que s’ha desenvolupat en coordinació tècnica amb la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut del Departament de Drets Socials i en xarxa amb diferents entitats del territori, com ISOM, EVEHO, Fundació Champagnat, Fundació Diagrama, SUARA, Fundació Busquets.

El programa pilot ha comptat amb el suport econòmic de la conselleria de Drets Socials i la Fundació la Caixa.

Foto de família de participants al programa amb el secretari d'Infància i el director de FAS
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia