Direcció General de Comunicació

Presidència

El Govern exigeix garanties a l'Estat com a pas previ per reprendre qualsevol relació

query_builder   22 juny 2022 21:38

event_note Nota de premsa

El Govern exigeix garanties a l'Estat com a pas previ per reprendre qualsevol relació

  • Ambdós governs han acordat una reunió abans de vacances entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el president de l’Estat, Pedro Sánchez
  • La consellera Vilagrà ha remarcat que “aquesta reunió no és una nova oportunitat pel govern espanyol sinó pel procés de negociació”
Presidència

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit aquesta tarda a Madrid amb el seu homòleg espanyol, Félix Bolaños García, per a abordar el bloqueig de la relació amb el govern espanyol arran de l’escàndol del cas d’espionatge massiu de Pegasus. La reunió ha tingut una durada de dues hores on la consellera Vilagrà ha traslladat al ministre Bolaños els greuges sobre els incompliments que arrossega el govern espanyol i on ha exigit garanties i noves condicions com a pas previ per reprendre relacions i el procés de negociació.

Vilagrà ha assegurat que les condicions mínimes per mantenir una negociació no es donen i fets com el cas de ciberespionatge, l’incompliment de l’execució de les inversions o la judicialització del moviment independentista, generen una “desconfiança absoluta”. En aquest sentit, ha destacat que s’han reprès les converses amb l’objectiu de treballar en unes garanties mínimes que permetin abordar la carpeta antirepressiva. “No podem parlar de normalització”, ha afirmat la consellera, que ha recordat que les relacions “no es donen per descongelades encara”, ha afegit.

La consellera Vilagrà ha recordat que “que siguem avui aquí no es una nova oportunitat pel govern de l’Estat sinó per la política i pel procés de negociació” i considera que “aquesta és la millor via per resoldre el conflicte polític”. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que han acordat treballar aquestes garanties. També ha anunciat que hi haurà una trobada entre el president Aragonès i el president Sánchez abans de vacances, una reunió que demanava el Govern des que es va destapar l’escàndol d’espionatge massiu als líders independentistes. Vilagrà exigeix al govern espanyol “fets concrets” i la desjudicialització del conflicte polític amb una agenda antirepressiva i posa sobre la teulada del govern espanyol la responsabilitat de poder desbloquejar la situació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia