Palau Robert

jmp

Del 29 de juny al 4 de setembre, als Jardins

La síndrome Ulisses. "Photoimatges" de Josep Maria Palou, nova proposta expositiva al Palau Robert

query_builder   23 juny 2022 09:27

event_note Nota de premsa

Del 29 de juny al 4 de setembre, als Jardins

La síndrome Ulisses. "Photoimatges" de Josep Maria Palou, nova proposta expositiva al Palau Robert

Inauguració per part del director general de Difusió, Ignasi Genovès, el dia 29 a les 19h, amb la presència de l’autor.

Premsa: Sandra Iglesias: sandra.iglesias@gencat.cat o Martí Porter: mporter@gencat.cat (tel 637 948 341).

Si voleu concertar una entrevista amb l’autor o fer una visita guiada de l’exposició, sisplau poseu-vos en contacte amb nosaltres.

jmp

La mostra proposa un viatge vital, visual i musical al voltant de 21 panells i una cinquantena de photoimatges, que és el format amb el qual treballa l’artista, a mig camí de la fotografia clàssica, el muntatge i el collage. Ulisses hi és citat i  revisitat, reinterpretat mitjançant imatges poderoses de gran format que se superposen, es fonen o es casen, creant noves i sovint pertorbadores visions. Textos i imatges s’acompanyen, mitjançant QRs, amb cançons de grans clàssics del pop i del rock, com ara David Bowie, Pink Floyd, Brian Eno, Peter Gabriel o els Doors.

Diu l’autor de les batejades com a photoimatges, Josep Maria Palou: “Coincidint amb el 100 aniversari de la publicació de l’Ulisses de Joyce, i amb l’excusa d’evocar l’heroica trajectòria del protagonista de l’Odissea—i figurant de luxe a La Ilíada— que, en tornar de Troia, va haver de bregar amb tota mena d’éssers —aquí resumits en sirenes i fantasmals dimonis—, i va deambular per llocs de somni i malson, aquesta mostra, paral·lela i paràfrasi del viatge d’Ulisses, en realitat, pretén subratllar l’heroïcitat de cada ésser humà en el seu viatge per la vida a través de temptacions, il·lusions, dubtes, paranys, dimonis interns i paratges onírics, sovint menys inquietants que la mateixa realitat, si és que existeix una realitat”.

Josep maria Palou (Barcelona, 1955) és advocat i un apassionat de la música i de la imatge. Dibuixant, exposa als anys setanta a diverses sales. Autor de contes i d'una novel·la encara inèdita, escriu i dirigeix 15 obres de teatre sota l’auspici de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat.

S'inicia en la fotografia el 1978, amb la intenció de captar l’essència de l'artista en directe i desmitificar-lo. Exposa  imatges de les estrelles del rock i del jazz en múltiples exposicions, com ara Rock al Conservatori, La Cámara de los Titanes, Gods and Monsters, New gods and old monsters, Rock Star System i Take it Like a Woman; artistes de renom --Miles Davis, Bob Marley, Paul McCartney, Lou Reed, Iggy Pop o Bob Dylan, entre d’altres--,  han sigut objecte dels seus retrats.

Josep Maria Palou ja va participar en una exposició al Palau Robert el 2013, en una mostra amb altres fotògrafs que celebrava els trenta anys de la companyia discogràfica i promotora de concerts Doctor Music.

L’exposició La síndrome Ulisses és d’accés lliure i romandrà als Jardins fins al dia 4 de setembre.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia