Empresa i Treball

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2022

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2022

query_builder   23 juny 2022 12:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2022

  • A partir d’avui i fins el proper 20 de juliol, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
  • El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros i té per objectiu impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes. També es convoca el Premi Emprèn, dotat amb 2.500 euros; el Premi al Talent Jove, dotat amb 500 euros i una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador; el Premi Prestigia i el Premi Restaura
  • Amb aquests 5 premis, el Govern vol reconèixer les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana


El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2022, que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. A partir d’avui, 23 de juny, i fins el proper 20 de juliol, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als guardons amb els quals el Govern reconeix les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.

Amb aquests guardons, la Generalitat vol correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat catalana i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria i que hagin aportat elements d'innovació i prestigi al sector.

Es convoquen cinc categories de premis:

1.- Premi Nacional d'Artesania. Premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Amb aquest guardó es vol impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros.

2.- Premi Emprèn. Premia els projectes vinculats a l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial d’èxit combinada amb la sostenibilitat i una visió contemporània de l’artesania. El guardó està dotat amb 2.500 euros.

3.- Premi al Talent Jove. Premia els estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables i lligats a la recerca i la sostenibilitat de les escoles d'arts plàstiques i disseny de Catalunya. El CCAM dota aquest guardó amb 500 euros i ofereix un servei d'acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador. L’estudiant també podrà participar en l’espai del CCAM a la Pop-up Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

4.- Premi Prestigia. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca vinculada amb l'excel·lència i amb la sostenibilitat hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.

5.- Premi Restaura. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.

Presentació de sol·licituds als Premis Nacionals d’Artesania

Poden ser candidates les persones físiques, microempreses, i petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu o raó social a Catalunya que desenvolupin o hagin desenvolupat, la seva activitat en l'àmbit de l'artesania; les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial; les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l'artesania i professionals d'altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un artesà o artesana  professional.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades a la seu corporativa del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat) i a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://ccam.gencat.cat).

EL CCAM també ha obert avui la convocatòria dels Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2022 en les modalitats professional i divulgativa. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 15 de juliol.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia