..

Dimecres, 29 de juny, a les sis de la tarda, el Memorial Democràtic ha organitzat una conversa entre Àngel Casas, periodista i escriptor, i el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro. L’activitat, oberta al públic, tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès.

La conversa girarà al voltant dels records d’infantesa i joventut d’Angel Casas, recollits en part en la seva obra literària, i molt especialment en la novel·la Fred als peus. En aquesta obra, Casas s’inspira es les seves vivències per retratar dues dècades que comencen a la Barcelona de la postguerra, a través dels ulls d’un noi de Sants, Joan Salellas, nascut el 1943. En paraules de l’autor, “són diferents històries curtes, com la de la pianista que guarda en un flascó els dits del marit o la de la noia que levita a l’església”. El llibre és un exercici de memòria que retrata fidelment una ciutat de tramvies on “el fred era molt intens, la fam, una cosa real, el pes de la religió, asfixiant, i pensar resultava sospitós. I, malgrat tot, la gent no perdia la il·lusió de viure”. La memòria dels anys cinquanta i seixanta és present també en altres obres d’Àngel Casas, com la darrera, L’agonia de Bakunin.

“Heretar la memòria”

La trobada entre Vicenç Villatoro i Àngel Casas té lloc en el marc del cicle “Heretar la memòria”. Es tracta de converses entre el director del Memorial Democràtic i diverses persones que enriqueixen, amb les seves vivències i treball personal, la tasca de transmissió de la memòria.Els darrers participants han estat la historiadora alemanya Barbara Brix i l’escriptor i editor Llibert Tarragó.

 

1  

Imatges

Àngel Casas

Àngel Casas 75