Empresa i Treball

Els projectes de Tossa de Mar, Deltebre i Mont-roig del Camp rebran finançament en la convocatòria ordinària del Programa de Plans de sostenibilitat turística en destinacions 2022

Els projectes de Tossa de Mar, Deltebre i Mont-roig del Camp rebran finançament en la convocatòria ordinària del Programa de Plans de sostenibilitat turística en destinacions 2022

query_builder   27 juny 2022 15:05

event_note Nota de premsa

Els projectes de Tossa de Mar, Deltebre i Mont-roig del Camp rebran finançament en la convocatòria ordinària del Programa de Plans de sostenibilitat turística en destinacions 2022

  • S’hi destinaran prop de 7,4 milions d’euros per dur a terme les diverses actuacions que conformen els tres plans

L’aposta per la cultura i la sostenibilitat de Tossa de Mar,  el paisatge natural i l’aposta per la mobilitat sostenible al Delta de l’Ebre de Deltebre, i el pla presentat per Mont-roig del Camp han estat els tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD). Des de la Direcció General de Turisme del departament d’Empresa i Treball s’han valorat les diferents propostes que concorrien a aquesta línia de subvenció per transformar les destinacions catalanes.

La convocatòria ordinària està cofinançada per les tres administracions participants: a més de la Generalitat de Catalunya que aporta prop de 2,7 milions d’euros, les entitats locals executores dels Plans participen amb gairebé 2,7 milions d’euros més i la Secretaria d’Estat de Turisme, amb gairebé 2,1 milions d’euros.

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

Aquesta  edició ordinària de Plans de 2022 ha contemplat tres categories de destinacions turístiques: sol i platja, rural i urbana. Els ens locals havien de presentar projectes amb actuacions que tinguessin en compte com a mínim un dels eixos següents:

EIX 1. Actuacions en l'àmbit de la transició verda i sostenible
EIX 2. Actuacions de millora de l'eficiència energètica
EIX 3. Actuacions en l'àmbit de la transició digital
EIX 4. Actuacions en l'àmbit de la competitivitat

La valoració que ha fet la Direcció General de Turisme per atorgar la subvenció ha tingut en compte que els projectes incloguessin actuacions que donessin resposta mínimament a cada un dels eixos. D’aquesta manera es garanteix que contribueixen al model turístic que s’impulsa des del Govern: compromís ambiental i a la sostenibilitat.

Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2022

El programa ordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD) es convoca amb caràcter anual des de l’any 2020. La pròxima convocatòria ordinària està prevista per a l’any 2023.

Actualment, participant d’aquest programa ordinari a Catalunya, s’estan desenvolupant dos projectes, Torroella de Montgrí i Val d’Aran, que suposen una inversió global de poc més de sis milions d’euros.  

Entre els resultats que s’esperen d’aquests plans en destaquen:

. Incrementar la competitivitat de les destinacions amb projectes que puguin exercir un efecte tractor sobre la demanda turística i un efecte dinamitzador del sector turístic privat

. Incorporar la sostenibilitat i la digitalització en la gestió dels recursos, infraestructures i productes turístics

. Diversificar l’oferta de destinacions turístiques per contribuir a generar oportunitats de feina i d’activitat, redistribuir la renda turística, afavorir la cohesió territorial, la desconcentració i la desestacionalització

. Millorar el capital natural del sistema turístic, garantint la seva perennitat a través de la reducció de les emissions, la millora de la gestió de residus i la introducció d’actuacions de prevenció o mitigació dels efectes del canvi climàtic, entre d’altres.

A banda d’aquest programa ordinari existeix una convocatòria extraordinària finançada íntegrament amb els fons Next Generation EU.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

`