Educació

Acte 1r any conseller

Gonzàlez-Cambray: "El sistema educatiu no pot esperar més, la transformació educativa que hem iniciat és indispensable i no té aturador"

query_builder   27 juny 2022 19:29

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray: "El sistema educatiu no pot esperar més, la transformació educativa que hem iniciat és indispensable i no té aturador"

 



  • Aquest mes de juny s'han fet 400 adjudicacions més que el juliol passat 

  • El conseller ha reclamat al Ministeri d’Educació que mantingui els recursos per mantenir els reforços Covid-19 per al proper curs

 

  • Ha recordat que s’han escolaritzat gairebé 5.000 infants i joves procedents d’Ucraïna

 

  • El conseller ho ha afirmat durant l’acte del primer any al capdavant del Departament d'Educació, on ha repassat algunes de les mesures endegades durant la legislatura i que es posaran en marxa el proper curs
Acte 1r any conseller 1

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat avui que totes les decisions del Departament d'Educació s’han pres per al benefici de l’alumnat: “Ara que sortim de tres cursos en pandèmia, sabem que el sistema educatiu del país no pot esperar més. Que la transformació educativa ambiciosa que hem iniciat és indispensable i ja no té aturador”, amb l’objectiu, ha afegit “d’iniciar el camí que el sistema educatiu necessita”.

 

Així ho ha manifestat a l’Institut d’Estudis Catalans, durant l’acte del primer any com a conseller al capdavant del Departament d'Educació. Un esdeveniment que ha permès repassar les transformacions iniciades durant la legislatura i les principals novetats de cara al proper curs. L’acte ha estat un diàleg entre el conseller d’Educació; l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; la directora de l’Escola del Mar de Barcelona, Teresa Guillaumes; i la mestra de l’Escola Puig-Agut de Manlleu, Maite Anglada.

 

El titular d’Educació ha avançat que ja s’han dut a terme les adjudicacions de personal docent per al proper curs escolar, que començarà el 5 de setembre a infantil i primària, i el 7 de setembre a ESO. Així, pel proper curs ja s’han adjudicat 42.916 dotacions de mestres i professors per facilitar als centres l’organització per l’avançament del calendari escolar.

 

El conseller ha explicat que “hem avançat el curs i hem donat totes les garanties perquè es pugui fer. Per primera vegada a la història, els centres ja han conegut les plantilles estructurals amb què poden comptar pel curs vinent, quinze dies abans que acabi aquest curs”. Aquest juny s'han fet 400 adjudicacions més que el juliol passat. 

 

També pel que fa a les dotacions de plantilla, el conseller ha recordat la importància de mantenir tots els recursos que a causa del Covid-19 es van atorgar als centres educatius. Per això, ha reclamat al Ministeri d’Educació –en una carta adreçada a la Ministra- que mantingui els recursos per mantenir els reforços Covid-19 per al proper curs, perquè els efectes socials de la pandèmia encara no han acabat: “Després de la pandèmia, tenim conseqüències emocionals. Tenim més alumnat que és vulnerable i, el que abans ho era, ara ho és més. Hem de destinar tots els recursos al sistema educatiu català. És per això que faig una crida per mantenir els recursos extra de la Covid per al curs vinent: avui he escrit una carta a la Ministra per mantenir aquests recursos tant per docents com per no docents”.

 

Acte 1r any conseller 2

Principals  novetats per al 2022-2023

 

Durant la conversa, s’han pogut repassar algunes de les novetats més destacades de cara al proper curs escolar. Per exemple, la disminució de ràtios a l’Infantil 3 a 20 alumnes per aula. El conseller ha destacat que “aquest és un exemple de decisió política presa pensant en l’alumnat i en millorar el sistema”, i ha afegit que “davant la davallada demogràfica, optem per reduir ràtios enlloc de tancar grups”.

 

 

També el curs que ve serà gratuïta l’escolarització per a les famílies de l’Infantil 2 a les escoles bressol públiques i que s’avança cap a l’escolarització equilibrada de l’alumnat amb l’aplicació, durant aquest procés de preinscripció, del decret d’admissió de l’alumnat.

 

El conseller també s’ha referit a l’escolarització dels infants i joves provinents del conflicte armat a Ucraïna. En acabar el curs, s’han escolaritzat 4.719 alumnes per tot el territori, amb un increment de recursos de 3 milions d’euros per escolaritat, ajuts de menjador, de transport escolar i de dotacions d’ordinadors: “Enguany el sistema educatiu ha fet un gran esforç per acollir els 4.719 alumnes ucraïnesos que han arribat en poc més d’un trimestre, i hi hem bolcat tots els esforços. Hem dotat els centres amb 115-120 aules d’acollida, 150 mestres per atendre aquest alumant, amb beques menjador, transport escolar i ordinadors. Catalunya és un país d’acollida”.

 

 

27 de juny de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia