Direcció General de Comunicació

Moment de la reunió de la taula

Vilagrà: "El Govern de Catalunya continua endavant amb l'estratègia Pirineus 2030 hi hagi jocs o no"

query_builder   27 juny 2022 19:50

event_note Nota de premsa

Vilagrà: "El Govern de Catalunya continua endavant amb l'estratègia Pirineus 2030 hi hagi jocs o no"

 

  • La consellera de la Presidència ha reiterat al món local dels Pirineus el compromís de l’executiu a “impulsar, revitalitzar i millorar” el territori durant la Taula territorial dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030
  • Vilagrà ha explicat que el Govern treballa en l’elaboració d’un projecte olímpic català que es presentarà “properament” perquè des del món local, i des del territori, “se’ns ha demanat que no perdéssim aquesta oportunitat dels Jocs”
Moment de la reunió aquesta tarda de la Taula territorial dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha assegurat que el “Govern continua endavant amb l’estratègia Pirineus 2030 hi hagi jocs o no” amb l’objectiu “d’impulsar, revitalitzar i millorar el territori”. Vilagrà ha reiterat, després de reunir-se amb la Taula de representació territorial del projecte de candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern, que el “compromís” de l’executiu català és “amb els Pirineus i la seva gent” i que “ho ha estat des del primer dia i així continuarà”.

La consellera de la Presidència ha explicat que el Govern està treballant en l’elaboració d’un projecte olímpic català que es presentarà “properament” perquè des del món local, i des del territori, “se’ns ha demanat que no perdéssim aquesta oportunitat dels Jocs”.

En aquest context, el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha explicat que al juliol es presentarà l’agenda estratègica per al Pirineu que inclourà un procés participatiu. Font ha relatat que en els mesos de setembre, octubre, i novembre el territori podrà dir la seva respecte quins han de ser els aspectes fonamentals d’aquesta estratègia, que haurà d’incloure qüestions relacionades, sobretot, amb infraestructures, amb mobilitat, i amb desenvolupament econòmic, entre d’altres. ”Temes que d’alguna manera ja són prioritaris definits pel territori. És un mandat del pacte de Govern d’aquesta legislatura desenvolupar aquesta agenda estratègica, amb una visió 2030”, ha assenyalat el secretari general.

Candidatura en solitari

Durant la trobada celebrada al Palau de la Generalitat de Catalunya amb els representants electes dels Pirineus, la consellera ha recordat també que després de sis reunions tècniques, els representants de Catalunya, l’Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol van arribar a un acord per tirar endavant la candidatura 2030. Però, - ha afegit Vilagrà- “pels motius que ja hem explicat molts de cops, una de les parts va trencar l’acord i la candidatura ha fet fallida”.

La consellera ha posat en relleu que Catalunya estava “preparada per anar en solitari el 2030” i ha destacat que “sempre hem considerat que els Jocs Olímpics són una oportunitat per als Pirineus”.

“Hem explicat aquesta situació i hem escoltat totes les veus de la Taula. El nostre compromís sempre ha estat amb el territori i per això volíem conèixer la seva opinió”, ha apuntat Vilagrà, i ha afegit: “El territori constata que els Jocs Olímpics d’Hivern són una oportunitat. Lamentem que no s’hagi formalitzat o no es pugui formalitzar, almenys fins al dia d’avui, aquesta candidatura pel 2030 però malgrat tot seguim treballant per una candidatura, quan sigui possible, perquè sovint passen girs de guió que no tenim esperats. Per tant, nosaltres estem preparats i la presentarem al COE”, ha remarcat.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia