Educació

Educació

Gonzàlez-Cambray: "Des de l'esclat de la guerra a Ucraïna, hem atès els infants i adolescents que han arribat fugint del conflicte, perquè Catalunya és país d'acollida"

query_builder   29 juny 2022 11:14

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray: "Des de l'esclat de la guerra a Ucraïna, hem atès els infants i adolescents que han arribat fugint del conflicte, perquè Catalunya és país d'acollida"

  • S’han escolaritzat 4.719 alumnes procedents del conflicte bèl·lic, el 21,6% del total de menors en edat escolar que ha rebut l’Estat

 

  • Educació ha destinat 3 milions d’euros de fons propis, per això el conseller ha reclamat “que l’estat espanyol doni resposta al què es va comprometre que és cobrir amb urgència aquest impacte econòmic que fins ara hem tret de recursos propis del Departament d’Educació”
Fotografia

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat avui que des de l’esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna, Catalunya ha escolaritzat un total de 4.719 infants i joves. Un fet que suposa el 21,6% del total de menors ucraïnesos en edat escolar que ha rebut tot l’Estat procedents de la guerra.  Així ho ha explicat aquest matí al Parlament de Catalunya durant una compareixença.

 

El titular d’Educació ha remarcat que “és el nostre compromís i la nostra obligació escolaritzar els infants i joves que arriben en qualsevol moment del curs. Perquè som un país d’acollida. Des de l’esclat de la guerra a Ucraïna, hem atès els infants i adolescents que han arribat al nostre país, en  coordinació amb Departament d'Igualtat i Feminismes. El sistema educatiu mai discriminarà per raó de gènere, de llengua, per motius econòmics ni per origen”.

 

El Departament d'Educació ha dut a terme un seguit de mesures per atendre educativament aquests infants i joves. Així, es va aprovar un protocol d’acollida que estableix com gestionar la primera acollida, de forma coordinada amb les oficines municipals d’escolarització, i repartint de forma equilibrada l’alumnat entre els centres educatius. El protocol estableix que l’adjudicació de places s’ha de fer en funció de tres criteris: garantint el reagrupament familiar en el sentit més ampli, mantenint els germans en el mateix centre, i no afegint tensió als centres amb major complexitat.

 

També s’han incrementat les dotacions docents: 138 noves dotacions, 6 tècniques d’integració social, 113 noves aules d’acollida i 29 grups nous. S’han distribuït 372 ordinadors portàtils i 44 mifis; i s’han garantit els ajuts de menjador amb 3.250 beques menjador i 800 beques de transport escolar per als casos en què ha estat necessari.

 

Educació ha destinat per a aquesta escolarització un total de 3 milions d’euros de fons propis no pressupostats. Davant d’aquesta situació, el conseller ha afirmat que “reclamem que l’estat espanyol doni resposta al què es va comprometre que és cobrir amb urgència aquest impacte econòmic que fins ara hem tret de recursos propis del Departament d’Educació”.

 

 

29 de juny de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia