Justícia, Drets i Memòria

.

A les 19 hores d'aquest vespre, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

La consellera Ciuró participa a l'acte interreligiós de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres 2022

query_builder   29 juny 2022 12:37

event_note Nota de premsa

A les 19 hores d'aquest vespre, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

La consellera Ciuró participa a l'acte interreligiós de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres 2022

Ciuró: “Arcadi Oliveres fou un referent molt estimat, que va contribuir, des de l’activisme social, a construir una societat més justa”

La Pau del Cor és un acte públic organitzat per Justícia i Pau amb la col·laboració del Departament de Justícia

Les institucions i les principals confessions religioses de Catalunya reafirmaran el seu compromís per la pau

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, participarà a l’acte públic La Pau del Cor, que tindrà lloc, a partir de les set del vespre, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Es tracta de la trobada interreligiosa de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres 2022, convocada per Justícia i Pau amb la col·laboració del Departament de Justícia.

La consellera de Justícia ha destacat la figura d’Arcadi Oliveres ‒que va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat a títol pòstum per la seva destacada trajectòria cívica, acadèmica i social‒, de qui ha ressaltat que “fou un referent molt estimat, que va contribuir, des de l’activisme social, a construir una societat més justa”.

Ciuró considera que els actes per fomentar la pau, com el d’avui, “són més necessaris que mai, especialment en l’actual entorn europeu” i ha afegit que “constitueixen un bon exemple que la convivència, el respecte i la tolerància milloren el progrés i la cohesió social”. A Catalunya, recorda la titular de Justícia, hi ha més de 7.400 centres, de culte de més de 13 confessions religioses diferents “el sentiment i el fet religiós són presents en el nostre dia a dia i, per tant, els hem de reconèixer i respectar, i hem de vetllar per les bones pràctiques i per la col·laboració interreligiosa”.

 

La Pau del Cor

L’acte serà conduit per la periodista Rosa Maria Calaf i comptarà també amb la presència de la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, entre altres representants institucionals, polítics i membres de les diferents tradicions religioses.

La jornada vol ser un moment de serenitat i de paraula meditada per la pau, amb la participació de diferents tradicions religioses i corrents espirituals o de conviccions presents a la societat catalana. La Pau del Cor representa el desig de transformació personal i col·lectiva, des del pluralisme religiós, i de consciència, per fer avançar la pau.

Per aquest motiu, s’ha triat com a escenari la plaça de Sant Jaume, un lloc emblemàtic de la capital de Catalunya, on al llarg de la història han ressonat els sentiments de la ciutadania i les reivindicacions de molts col·lectius diferents, i on també s’han celebrat grans triomfs socials o col·lectius.

A partir de les set del vespre, després del toc de campanes, la periodista Rosa M. Calaf presentarà les autoritats i els representants de les tradicions religioses i espirituals presents. Després, un imam farà la crida a la pregària i el músic Ravid Goldschmidt tocarà uns minuts de música amb el handpan.

Acabada la música, començarà la lectura dels textos de cada tradició religiosa i espiritual, a cada cinc textos llegits, hi haurà un silenci i després s’interpretarà una peça musical. Un cop llegits tots els textos, la conductora de l’acte acabarà l’acte amb una reflexió d’Arcadi Oliveres i la invitació a tots els participants a cantar “Sigui la pau amb nosaltres” en hebreu, català, castellà, gallec, eusquera i àrab. Una coral reforçarà el cant per tal que tothom canti.

Justícia promou el treball interreligiós i el compromís per la pau

Actes com el d’avui són possibles per la trajectòria de treball interreligiós i de compromís per la pau que acumulen les confessions religioses i les entitats vinculades a aquestes tradicions, a Catalunya.

El Departament de Justícia promou aquesta línia de treball a través de la Direcció General d’Afers Religiosos. El diàleg i la relació entre religions i opcions de consciència diferents són, de fet, una de les prioritats de la convocatòria anual de subvencions en matèria d’afers religiosos.

1  

Imatges

Cartell de  "La pau del cor"

Cartell de "La pau del cor" 1998

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia