Direcció General de Comunicació

dgc

El Govern avalua si el nou projecte de llei de salut del govern espanyol envaeix competències de la Generalitat

query_builder   29 juny 2022 17:28

event_note Nota de premsa

El Govern avalua si el nou projecte de llei de salut del govern espanyol envaeix competències de la Generalitat

El Departament Salut ha demanat a la direcció general de drets i qüestions constitucionals del Gabinet Jurídic Central que avalui el proyecto de ley de equidad, universalidad y cohesión del Sistema Nacional de Salud (SNS) aprovat el passat 16 de juny. Salut considera que aquest projecte de llei envaeix les competències exclusives en matèria de salut de la Generalitat i atempta contra el model sanitari català.

Cal remarcar que l’avantprojecte d’aquesta llei es va sotmetre a audiència del Departament de Salut i les assessories jurídiques del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut que ja van emetre un informe conjunt que va ser tramès al Ministerio (amb data de desembre del 2021). Aquest informe ja va manifestar que la redacció de l’avantprojecte afectava a competències exclusives de la Generalitat.

El mateix informe també anticipa que si s’acabés aprovant el projecte de llei tal i com està podria tenir greus conseqüències en el model assistencial català, un model que amb una llarga i sòlida tradició de provisió de serveis públics de salut amb una diversitat d’agents de l’àmbit públic i de la societat civil.

No s’ha demanat al Consell de garanties estatutàries perquè aquest consell no pot fer cap dictamen fins que no sigui un projecte aprovat.

L’estudi que faci el Gabinet Jurídic Central sobre aquest projecte de llei s’enviarà a tots els grups parlamentaris i al Congreso perquè els parlamentaris tinguin la informació durant la seva tramitació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia