Bombers

Incendi d'Artesa de Segre

Incendi de vegetació a Artesa de Segre (la Noguera)

query_builder   29 juny 2022 18:52

event_note Nota de premsa

Incendi de vegetació a Artesa de Segre (la Noguera)

Els Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció d’un incendi de vegetació agrícola i forestal que hauria començat en uns camps propers al quilòmetre 110,5 de la carretera C-14 a Artesa de Segre (la Noguera). El foc, del qual s’ha rebut avís a les 17.08 hores de la tarda, ha agafat ràpidament força propagant en direcció nord direcció al nucli de la Força.

La prioritat inicial dels efectius d’extinció ha estat el flanc dret per evitar que s’obrís cap a la vall del Segre i s’està concentrant també els esforços en intentar tancar el flanc esquerre. A la zona bufa vent moderat i s’espera que afluixi cap al vespre.

En el dispositiu d’extinció treballen 34 dotacions terrestres, amb les unitats GRAF i del Grup Operatiu de Suport (GROS), i 12 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 5 helicòpters bombarders i 5 avions de vigilància i atac) dels Bombers de la Generalitat.

Com a mesura preventiva, a través de Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat ha demanat el desallotjament d’una masia i el confinament del nucli de la Força i de les dues persones que hi ha al Monestir i Santuari Santa Maria de Refet.

Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals l’incendi afecta una superfície d’unes 75 hectàrees de vegetació, la meitat de les quals són de terreny forestal i l’altra meitat agrícola.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia