Els consellers Roger Torrent i Ramió i Josep Gonzàlez-Cambray han fet entrega dels guardons, que destaquen la contribució a una formació professional de qualitat.
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat aquest dimecres els Premis #FPCAT 2021, atorgats pel Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (CFPCAT). En total s’han lliurat 13 guardons en reconeixement a les bones pràctiques de quatre centres formatius, quatre empreses i entitats, tres professionals, una entitat de recerca i una persona formada en FP. L’acte, que s’ha celebrat al recinte Espai Àgora del Museu Agbar de les Aigües –empresa premiada en l’anterior edició–, ha comptat també amb la presència del president del CFPCAT, Fabian Mohedano Morales.
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que l’FP “és la millor via per incorporar-se al món laboral”. En aquest sentit, ha recordat que “a Catalunya, la taxa d’atur juvenil supera el 25%, però en el cas de les persones joves graduades en FP, aquesta xifra es redueix a la meitat”. Així mateix, Torrent ha remarcat que “vivim un moment de canvis en el món del treball”, especialment per la incorporació de la dimensió digital i de noves eines tecnològiques. En aquest nou escenari “apareixen noves feines i es demanen noves habilitats, de vegades molt especialitzades”, ha explicat, “i l’FP és la via per aconseguir-les, per formar-se en allò que les empreses necessiten”. “L’FP ofereix oportunitats a tothom, i des del Govern, treballem per a que en siguin més, per a que cada cop siguin millors”, ha conclós.
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la seva banda, ha afirmat que “aquests actes són importants. Malauradament, només posem l'accent en allò que ens queda camí per fer. En la FP també ens queda camí per fer, però hi ha coses que estem fent prou bé i és molt important fer un reconeixement als que ho esteu fent molt bé. Això també és un estímul per a la resta. Us demano generositat per compartir el que anem aprenent”. I ha afegit que aquests reconeixements s'han aconseguit en pandèmia, moment en el qual la comunitat educativa ha viscut molts canvis: “Hem hagut de reinventar-nos. Fer les coses com sempre et dona resultats com els que acostumaves a tenir sempre, però hem de ser capaços de ser una mica atrevits i fer les coses de forma diferent sempre amb la voluntat de millorar”. I ha posat com a exemple els canvis que s'han introduït en el procés de preinscripció, com l'increment històric de l'oferta de places o les mesures per afavorir la continuïtat dels alumnes que provenen de 4t d'ESO, per donar així resposta a al creixement de demanda de l'any passat, fruit del moment d'èxit que viu la FP.
Els Premis #FPCAT reconeixen les bones pràctiques i la contribució a la construcció d'una formació professional de qualitat. Engloben les categories següents:
- Bones pràctiques a les trajectòries individuals, de reconeixement de les actuacions dutes a terme per persones físiques en l'exercici de les seves professions:
Eugenio Alejandre Moreno, Montse Sala Domènech i Ferran Castrillo Rey. - Bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d'experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional inicial o ocupacional:
Institut Escola del Treball de Lleida, Escola de pastors i pastores de Catalunya, Escola Joviat de Manresa i Escola Pia Santa Anna de Mataró. - Bones pràctiques a les empreses i altres entitats, de reconeixement de contribucions significatives a la construcció d'una formació professional de qualitat dutes a terme per entitats públiques i privades:
Kriter Software, SL, Pere Cornellà SAU, Corporació Alimentària de Guissona - bonArea Agrupa i Fundació Èxit. - Premi a la recerca en el camp de la Formació Professional:
CaixaBank Dualiza - Bones pràctiques a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional:
Mercè Juncosa Culillas
Consulteu els perfils guardonats, al document adjunt.
1