Empresa i Treball

Catalunya, destinació escollida per la indústria de les autocaravanes per fer la seva presentació anual

Catalunya, destinació escollida per la indústria de les autocaravanes per fer la seva presentació anual

query_builder   1 juliol 2022 11:36

event_note Nota de premsa

Catalunya, destinació escollida per la indústria de les autocaravanes per fer la seva presentació anual

  • Disset nous models d’autocaravanes circulen per la Costa Brava i el Pirineu de Girona en un viatge de descoberta de la destinació i dels establiments de càmping en què participen una trentena de periodistes i prescriptors alemanys
  • L’any 2019, 184.000 alemanys es van allotjar en algun dels més de 350 càmpings catalans, generant més d’1,3 milions de pernoctacions i amb una estada mitjana de set nits
  • Catalunya serà destinació convidada al Caravan Salon 2022 de la Fira de Düsseldorf que tindrà lloc del 26 d’agost al 4 de setembre
El director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer anuncia que Catalunya serà destinació convidada al Caravan Salon 2022 de la Fira de Düsseldorf
El director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, anuncia que Catalunya serà destinació convidada al Caravan Salon 2022 de la Fira de Düsseldorf

Catalunya ha estat la destinació triada per l’associació de la indústria alemanya del caravàning, la CIVD (Caravaning Industrie Verband Deutschland) –la més important del món-, i la Fira de Düsseldorf, organitzadora del Caravan Salon, per fer la seva presentació anual dels nous models d’autocaravanes davant d’una trentena de mitjans generalistes i específics d’aquest país.

La presentació va tenir lloc ahir al vespre a Peralada i coincideix amb l’organització del viatge de premsa que aquest grup de prescriptors duu a terme a Catalunya del 29 de juny al 2 de juliol. La trentena de participants d’aquesta acció promocional i de comunicació s’han desplaçat fins a la demarcació de Girona circulant en disset autocaravanes de diferent tipologia per conèixer les prestacions dels vehicles i visitar municipis i establiments de càmpings de màxima categoria a la zona. En el decurs de quatre dies els participants descobriran l’oferta turística de la destinació a través d’activitats a la natura i nàutiques, visites culturals i degustacions enogastronòmiques.

L’acció ha estat impulsada per l’Oficina de Promoció de l’Agència Catalana de Turisme a l’Europa Central, amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i de l’Associació de Càmpings de Girona.

El director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, ha assegurat que Catalunya és una destinació excel·lent pels aficionats al càmping i al caravàning” i ha explicat que “precisament en el mercat alemany es valora de manera molt positiva les nostres instal·lacions i els seus serveis, i els usuaris les situen entre les millors d’Europa pel seu alt nivell de qualitat”.

Ferrer també ha destacat el Grand Tour de Catalunya com “un dels productes estratègics en la reactivació del sector i que encaixa a la perfecció amb el públic caravanista ja que es tracta d’una ruta per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir del territori en vehicle, tant al medi rural com a l’urbà, i en qualsevol època de l’any”.

El president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, per la seva banda, ha comentat que “el sector del càmping té un gran pes dins la indústria turística gironina i, alhora, concentra els valors essencials que volem desenvolupar en la nostra activitat: dinamisme, innovació, responsabilitat social i  sostenibilitat”. Noguer ha afegit que “el mercat alemany aprecia aquests valors i ens escull per la nostra varietat i qualitat”.

Així mateix, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha ressaltat la importància del mercat alemany per al sector, que se situa entre els principals clients dels càmpings gironins, i “la gran valoració que fan dels nostres establiments les organitzacions més rellevants del sector a aquell país”. Gotanegra ha recordat que “aquest any l’associació automobilística ADAC ha premiat un càmping gironí, Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre, com el més sostenible i respectuós amb el medi ambient d’Europa; i un altre càmping gironí, el Salatà ha quedat finalista en els mateixos premis en la categoria d’accessibilitat. Enguany l’ADAC també ha reconegut sis càmpings gironins amb el Superplätz 2022”.

Altres accions de promoció i comercialització de Catalunya

Aquesta acció, que es fa cada any en una destinació diferent, s’emmarca en la celebració del Caravan Salon Düsseldorf 2022 que tindrà lloc del 26 d’agost al 4 de setembre. Gràcies a aquesta col·laboració, la Fira de Düsseldorf ha convidat Catalunya a estar present en aquesta cita, una de les més destacades del sector del caravàning.

A més d’aquesta presentació i el viatge de premsa, la Caravaning Industry Association (CIVD) publicarà un reportatge a la seva revista anual Caravaning Welt (amb un tiratge de 100.000 exemplars) i també al portal de consumidors www.caravaning-info.de (700.000 usuaris únics per any). La Fira de Düsseldorf publicarà també un reportatge a la revista Caravan Salon.

Perfil dels autocaravanistes alemanys

Les vacances amb autocaravanes i caravanes són molt populars entre el públic alemany. De fet, els turistes d’aquest mercat fan una mitjana d’entre 3 i 4 viatges d’aquest tipus a l’any, amb una estada mitjana de deu nits, preferiblement en càmpings i àrees d’acollida d’autocaravanes.

Segons un informe de l’Agència Catalana de Turisme, dins de l’Estat espanyol, Catalunya se situa com a destinació preferida per aquestes estades, per davant d’Andalusia, Madrid i València, i amb un grau alt de fidelització.

L’any 2019, 184.000 turistes procedents d’Alemanya es van allotjar en algun dels més de 350 càmpings catalans i van generar 1,3 milions de pernoctacions. L’estada mitjana es va situar en set nits. Aquest tipus d’allotjament és molt conegut – i reconegut- per aquest emissor que puntua les instal·lacions i la destinació catalanes amb un notable alt.

Els autocaravanistes alemanys acostumen a viatjar en parella preferiblement els mesos de juny i juliol, tot i que el mes de setembre va prenent cada cop més força. El clima, el paisatge i la gastronomia són els motius principals a l’hora de triar destinació. Familiars, amics i coneguts acostumen a ser la principal font d’informació, seguida per xarxes socials i per la televisió.

Cal destacar que gairebé 9 de cada 10 caravanistes alemanys pertanyen a alguna organització, principalment a l’ADAC, que compta amb 22 milions de persones associades. En aquest sentit, i tenint en compte el paper clau d’aquest tipus d’associacions, l’Oficina de Promoció Turística de l’ACT fa temps que col·labora estretament amb elles amb l’objectiu de mantenir el bon posicionament dels càmpings catalans en les preferències del turisme alemany.

*Enllaç al material gràfic i audiovisual (descàrrega):

- Fotografies autocaravanes a Roses, la Garrotxa, càmping La Ballena Alegre i l’Empordà (Ayalén Salerno. PTCBG). Presentació a premsa alemanya a Peralada i fotografia de grup (periodistes i organitzadors).

- Imatges audiovisuals (Circulació autocaravanes per la demarcació de Girona i seguiment amb dron de les autocaravanes pel territori)

- Vídeos declaracions (s’ofereixen les transcripcions de les entrevistes 5 i 6, així com versió amb subtítols en català):

  • Narcís Ferrer, director Agència Catalana de Turisme (vídeos 1 i 2)
  • Josep Maria Pla, vicepresident de l’Associació de Càmpings de Girona (vídeos 3 i 4)
  • Stefan Koschke, director Caravan Salon Düsseldorf (vídeo 5)
  • Daniel Onggowinarso, representant CIVD (Caravaning Industrie Verband Deutschland) (vídeo 6)

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

2  

Imatges

El director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, amb els representants de CIVD i Caravan Salon.

El director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, amb els representants de CIVD i Caravan Salon. 639

Les autocaravanes, a Catalunya.

Les autocaravanes, a Catalunya. 238

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia