Igualtat i Feminismes

Paraigües amb els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí.

Igualtat i Feminismes invertirà 1,6 M€ per a la consolidació de la Xarxa SAI LGBTI al Camp de Tarragona

query_builder   1 juliol 2022 11:25

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes invertirà 1,6 M€ per a la consolidació de la Xarxa SAI LGBTI al Camp de Tarragona

  • En el marc de les commemoracions del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, el Departament dirigit per Tània Verge ha anunciat l’increment pressupostari destinat a la Xarxa arreu de Catalunya.
  • Al Camp de Tarragona, la xifra de l’etapa 2022-2025 multiplica per cinc l’import del període 2018-2021.
Paraigües amb els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí.
El Departament d’Igualtat i Feminismes destinarà 1.613.064,30 euros al finançament de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI del Camp de Tarragona durant el període 2022-2025. Es tracta d’una inversió que multiplica per cinc els aproximadament 330.000 euros de l’etapa 2018-2021, i que s’inscriu en els més de 13 milions d’euros que el Govern transferirà als ens locals d’arreu de Catalunya per consolidar la Xarxa SAI LGBTI.

Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) es van començar a desplegar l’any 2017, en compliment de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Són serveis que ofereixen informació i atenció a persones LGBTI+ i als seus entorns, i proporcionen suport a l’hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions de drets. Les tècniques i tècnics dels SAI també acompanyen els ens locals en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques LGBTI+. En aquests moments, la Xarxa està formada per 111 SAI distribuïts arreu de Catalunya.

El finançament aprovat per al període 2022-2025 es destinarà principalment a subvencionar la contractació de personal tècnic, a jornada completa i en condicions equiparables a les del sector públic de la Generalitat. En el cas dels ajuntaments de més de 20.000 habitants, se subvencionarà un 70% de la contractació, i en el dels consells comarcals, el 100%.

L’aposta pressupostària del Govern per consolidar la Xarxa SAI s’ha donat a conèixer aquesta setmana, en el marc de les commemoracions institucionals del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+. Tarragona va inaugurar la setmana passada el seguit d’actes amb què l’executiu ha reconegut la data del 28J, que s’han organitzat de manera descentralitzada en diferents punts de Catalunya. A més de Tarragona, s’han celebrat esdeveniments a Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Girona, Lleida i Tivissa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia