Mossos d'Esquadra

Mòbils

Detingut a Barcelona un receptador i recuperats més de 100 telèfons mòbils i una vintena d'aparells electrònics procedents de furts i robatoris

query_builder   3 juliol 2022 10:11

event_note Nota de premsa

Detingut a Barcelona un receptador i recuperats més de 100 telèfons mòbils i una vintena d'aparells electrònics procedents de furts i robatoris

. Els agents van trobar els objectes sostrets en uns trasters de lloguer després que una de les víctimes detectés el seu dispositiu en aquella ubicació gracies a la geolocalització del mòbil

.La lluita contra la receptació és una de les prioritats emmarcades en el Pla Tremall de lluita contra la delinqüència reincident

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria d’Eixample van detenir el 27 de juny un home de 38 anys com a presumpte autor d’un delicte de receptació i van recuperar més d’un centenar de telèfons mòbils i altres dispositius electrònics procedents, presumptament, de furts i robatoris.

Els fets van succeir pel matí del passat dilluns quan els agents van ser alertats per tal que s’adrecessin a uns trasters de lloguer del districte de l’Eixample. L’origen de l’avís va ser el d’un home al qual li havien sostret el dia abans les seves pertinences que tenia a l’interior del seu vehicle. L’home va detectar que un dels dispositius sostrets marcava aquella ubicació i els mossos van observar que una de les càmeres de seguretat mostrava una persona que marxava del lloc amb una de les seves pertinences.

A partir d’aquí es van fer gestions per localitzar la persona que tenia arrendats els dos trasters i fer les pertinents comprovacions. Poc després es va presentar al lloc un home que els tenia llogats i els va obrir. A l’interior hi havia més de 100 telèfons mòbils i d’una vintena de tabletes electròniques, a més de bosses de mà presumptament sostretes.

Diversos dels telèfons mòbils estaven embolicats en paper d'alumini, habitualment utilitzat per eludir els sistemes de seguretat, o duien enganxats etiquetes amb un valor numèric, possiblement valor de venda en moneda estrangera. Es dona la circumstància que l’home que va alertar els mossos va recuperar la seva tableta in situ ja que la va poder identificar i desbloquejar teclejant el codi d’accés. Davant d’aquests fets els agents van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Posteriorment, el investigadors van fer una segona entrada al traster, en presència del detingut i del seu lletrat, i van recollir vint-i-dos (22) bosses de mà i moneders de marques de luxe, unes sabates també de luxe i un instrument musical de corda (un baix) que provenien de diferents il·lícits penals succeïts últimament a la ciutat de Barcelona.

La investigació segueix oberta i els investigadors continuen fent gestions per retornar els aparells sostrets als seus propietaris en cas que hagin estat denunciats.

El detingut va passar a disposició judicial el dijous 30de juny i el jutge va decretar-ne la seva posada en llibertat amb càrrecs.

La receptació, una de les prioritats del Pla Tremall

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla Tremall contra l’activitat delinqüencial multireincident a Barcelona i la lluita contra el fenomen de la receptació. De fet, fa un mes, concretament l’1 de juny, els Mossos d’Esquadra ja van recuperar en un operatiu a Sant Martí 57 paquets precintats amb telèfons mòbils a l’interior, 68 telèfons mòbils, 7 ordinadors portàtils, 13 tauletes electròniques i altres dispositius electrònics. En total, 296 telèfons mòbils. Els agents van detenir un home de 47 anys per un delicte de receptació. Aquesta tipologia delictiva i lluitar contra els receptadors s’ha convertit en un dels principals focus de treball d’aquest pla contra la multireincidència.

Els Mossos d’Esquadra recomanen a aquells ciutadans que hagin patit recentment algun furt o robatori de mòbil a Barcelona i rodalies que ho denunciïn per poder fer les gestions oportunes per retornar-los l’aparell.

Àrea de Comunicació,

Barcelona, 3 de juliol de 2022


3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 216457

Foto 2

Foto 2 220942

Foto 3

Foto 3 346339

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia