Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   5 juliol 2022 13:43

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Luca Bellizzi, delegat del Govern a Itàlia

El Govern ha nomenat aquest dimarts Luca Bellizzi com a delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia per a un nou mandat de quatre anys. Bellizzi, que ocupa el càrrec des de l’any 2015, ha tornat a estar seleccionat després d’haver participat al concurs de mèrits convocat pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert.

Luca Bellizzi (1973) és doctor en Ciències Polítiques per la Università degli Studi di Milano, especialitzat en política i relacions internacionals. Té experiència en funcions de direcció, relacions públiques i comunicació tant en institucions públiques com en empreses privades.

Abans d’encapçalar la Delegació del Govern a Itàlia, Bellizzi va coordinar el projecte Goberna Ciutat, una iniciativa liderada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Internacional i per Iberoamèrica de Polítiques Públiques (FIIAPP) i l'Institut Universitari de Recerca Ortega i Gasset, amb l'objectiu de promoure el diàleg i l'intercanvi de coneixements i bones pràctiques de governs locals.

En el sector privat, ha treballat com director executiu en una empresa catalana de promoció i gestió immobiliària i ha estat gestor de continguts, responsable de comunicació i responsable de relacions públiques de diverses empreses italianes. També ha participat en l’organització de diferents congressos, seminaris i tallers sobre política i relacions internacionals.

Bellizzi és autor i coordinador de diverses publicacions juntament amb altres autors, com ara “How to communicate Europe” i “La Catalogna presentata agli italiani”.


Vicenç Margalef Parellada, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Nascut a l’Ametlla de Mar l’any 1978.

És diplomat en Ciències Empresarials i graduat en Empresa Internacional per la Universitat de Barcelona. Té un màster en Direcció Financera i Comptable i un MBA per la Universitat Pompeu Fabra.

La seva trajectòria professional ha estat centrada en l’àmbit de les finances i de la direcció d’operacions i organització de processos. Els darrers 16 anys ha ocupat diversos càrrecs a la UPF Barcelona School of Management, on ha dirigit el departament d’Administració i Finances i el departament d’Operacions. En representació de la mateixa institució, és membre del Consell assessor de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció.

Anteriorment, Margalef havia treballat en responsabilitats de comerç internacional a DHL logístics i de control de gestió al Reial Automòbil Club de Catalunya.

En l’àmbit acadèmic, col·labora com a mentor dels plans d’empresa dels alumnes de l’MBA de la UPF Barcelona School of Management.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia