Educació

professorat

El Govern aprova aplicar el complement específic de direcció d'un equip d'assessorament i orientació psicopedagògica

query_builder   5 juliol 2022 14:17

event_note Nota de premsa

El Govern aprova aplicar el complement específic de direcció d'un equip d'assessorament i orientació psicopedagògica

  1. També la creació del complement específic de coordinador de les unitats d’acompanyament i orientació al Departament d’Educació


El Govern ha acordat l’aplicació del complement específic vinculat a l’exercici de la direcció d’un equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) per al personal funcionari del cos de diplomatura, treball social, que dirigeixi un equip d’aquestes característiques. Aquest complement, està previst en l’acord aprovat avui per adaptar determinats aspectes de l’Acord del Govern de 25 de juliol de 1995 a l’actual estructura i classificació dels llocs de treball de l’àmbit de l’assistència i el treball social.

Així doncs, el personal funcionari d’aquest cos que dirigeixi un EAP percebrà els corresponents components del complement específic en la mateixa quantia que l’establerta per al personal docent que exerceix aquestes mateixes funcions de direcció. Per a l’any 2022, aquesta quantia es determina en 897,66 € mensuals, quantitat que inclou el complement específic el component singular de càrrec i el component singular del lloc, quantificats en 471,67 € i 425,99 € respectivament. El complement es rebrà amb caràcter retroactiu des de l’1 de setembre de 2021.

Complement de coordinador de les UAO

El Govern també ha aprovat crear el complement específic de coordinador de les unitats d’acompanyament i orientació (UAO) al Departament d’Educació. Aquest complement, de 390 € mensuals, té efecte des del 31 de gener de 2022 fins al 31 d’agost de 2024, mentre duri el programa de les unitats d'acompanyament i orientació personal i familiar de l'alumnat vulnerable. Aquest programa es finança amb els fons del Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) i els fons europeus Next Generation EU.

Les unitats d'acompanyament i orientació personal i familiar de l'alumnat educativament vulnerable estan formades per especialistes de la psicopedagogia, la psicologia i/o la pedagogia. El Departament d’Educació emmarca l’àmbit d’actuació UAO en la promoció de l’educació emocional, per a la millora pel que fa a l’abandonament i l’absentisme de l’alumnat en les etapes d’ensenyaments obligatoris.

A Catalunya, les UAO es distribueixen en deu equips territorials coordinats per deu persones, una a cada servei territorial d’Educació de Catalunya i del Consorci d’Educació de Barcelona, i dos coordinadors als Serveis Centrals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia