Protecció Civil

Es manté en Alerta el PLASEQCAT per l'incendi, ja estabilitzat, en una fàbrica de La Llagosta

query_builder   6 juliol 2022 04:33

event_note Nota de premsa

Es manté en Alerta el PLASEQCAT per l'incendi, ja estabilitzat, en una fàbrica de La Llagosta

  1. Els Bombers de la Generalitat han donat per ESTABILITZAT l’incendi
  2. A causa de l’incendi es manté el confinament de la població de La Llagosta, la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de La Florida
  3. També s’ha demanat el tall de la línia de tren R2, molt propera al lloc de l’incendi, tot i que ja s’ha pogut restablir


Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per un incendi a l’empresa Hebrón S.A situada al carrer Girona de La Llagosta. En aquests moments el foc ja està ESTABILITZAT, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Segons ha informat l'empresa, quan s'ha declarat l'incendi a la planta hi havia una desena de treballadors i cap d'ells ha resultat ferit.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat un total de 33 dotacions, entre les quals el Furgó de Risc Químic i efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) i del GRIT (Grup Riscos Tecnològics).

A l’arribada, el foc estava totalment desenvolupat i afectava completament les instal·lacions de la nau. Les tasques d’extinció de l’incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. Tambéprotegir una zona de dipòsits inflamables al carrer Montseny i protegir i evitar l’afectació a la zona de producció.

L’operatius’ha organitzat en tres sectors: al carrer Barcelona, al carrer Girona i a les vies del tren. S’hi ha treballat des de l’exterior amb camions d’aigua i des de les autoescales. Finalment han cremat unes 100 tones d’azodicarbonamida.

Els bombers han recomanat inicialment el confinament de la població de La Llagosta i posteriorment, per la direcció del vent, de la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de població de La Florida (Santa Perpètua de Mogoda). En aquests moments es manté la recomanació de tancar les finestres.

A causa d’aquest incendi també s’ha tallat la circulació de trens de la R2 que passa molt a prop del lloc de l’incendi, però un cop estabilitzat el foc ja s’ha permès reprendre la circulació de la línia sense parar els trens a l’estació de La Llagosta.

Al lloc també continuen treballant efectius de la Policia Local, de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de Protecció Civil del municipi.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia